- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралија бруји о Новаку: „Хвала Богу“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
После одлуке Ендрју Џилса да укине забрану уласка у земљу Новаку Ђоковићу, огласиле су се легенде аустралијског тенисера Тод Вудбриџ и Рене Стабс који су одушевљено дочекали ову вест, а подршку је пружио и Патрик Мекинро.
Новак Ђоковић званично ће моћи да игра на Аустралијан Опену после одлуке Ендрју Џилса, министра за имиграције, да укине трогодишњу забрану уласка у земљу коју је српски тенисер добио када је депортован почетком године.
Да Аустралијан Опен није исти турнир са и без Ђоковића, потврдиле су и легенде аустралијског тениса.
Тод Вудриџ истакао је да је за турнир изузетно важно да српски ас буде учесник.
„Мислим да је то најбољи сценарио за турнир јер желимо да најбољи играчи играју на Аустралијан опену“, истакао је Вудбриџ.
Легендарни аустралијски тенисер истакао је чињеницу да је Ђоковић велики фаворит на предстојећем првом Гренд слему у сезони јер ће му мотивација управо бити саботажа коју је доживео. Вудбриџ је такође подвукао да је за њега Новак број један јер ове године рачунање бодова према његовом мишљењу није праведно.
„С обзиром на чињеницу да је Новак освојио турнир девет пута, сада долази као велики фаворит након што му ове године није дозвољено да игра. По мом мишљењу, овогодишње рангирање је тако искривљено. Он је и даље број један и веома је важно да се врати“, јасно је изнео став Вудбриџ.
Новакове колеге из Аустралије једва су чекале да српски ас добије дозволу да игра у Мелбурну, а одмах након одлуке министра Џилса стала је уз српског аса и Рене Стабс, чувена аустралијска тенисерка.
„На Аустралијан Опену ће у жребу бити деветоструки шампион Новак Ђоковић! Хвала Богу! Можемо ли, молим вас, само да играмо тенис ове године, хвала“, написала је Стабс.
Патрик Мекинро, чувени амерички тенисер, готово да је увек био на страни Новака када су га нападали, а сада се огласио и поводом ове Ђоковићеве победе.
„Изгледа да се Новак Ђоковић враћа на Аустралијан Опен. Сјајне вести за тенис“, написао је Патрик Мекинро који користи сваку прилику да пружи подршку Новаку.
И пре него што је стигла вест о укидању забране чувени амерички тенисер веровао је да ће доћи то те одлуке.
У разговору са америчким новинаром Питом Бодооом који је био песимистичан и истакао да верује да се Аустралијанци држе одлуке коју су донели, Мекинро је изнео потпуно другачији став.
„Ово је заправо индивидуална одлука, јер су само њега избацили из земље. Сада, ако нисте вакцинисани, можете да уђете у државу и правила су се потпуно променила. Са те тачке гледиште Новак би требало да уђе у земљу. Ипак има ту трогодишњу забрану, али због тениса као спорта надам се да ће га пустити да игра“, нада се Мекинро.
Аустралијан Опен почиње 16. јануара, а од тренутка када се у Аустралији променила власт веровало се да ће српски ас добити зелено светло.
Ендрју Џилс који је именован за новог министра за имиграције током читаве саге на почетку године гласно је пружио подршку српском асу, због чега је сам његов долазак на позицију министра био добар знак.
►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Норвешки тенисер Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Урнебесан разговор из Торина – Новак победио, Норвежанин му замерио: Могло је то занимљивије /видео/
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Рус се поклонио Србину: Новак је највећи!
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Потписано званично: Новак игра на Аустралијан опену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала