- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Порошенко руским пранкерима открио: Спремали смо се 4,5 године за рат

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаБивши председник Украјине Петро Порошенко на заседању партије Европска солидарност у Кијеву
Бивши председник Украјине Петро Порошенко на заседању партије Европска солидарност у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Бивши председник Украјине Петро Порошенко признао је у разговору с руским пранкерима Вованом и Лексусом због чега су му, заправо, били потребни Мински споразуми о решавању украјинске кризе.

„Мински споразуми су ми били потребни да бих добио најмање четири и по године за формирање украјинских оружаних снага, за изградњу украјинске економије и обуку украјинских војника заједно с НАТО-ом“, признао је Порошенко у видео-разговору с једним од пранкера који му се представио као бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Мекфол.

Порошенко је додао да будућност његове земље више зависи „од мудрости америчког народа него од самих Украјинаца“, као и да Кијев има подржку обе америчке партије.

Русија има 10 пута више артиљерије од Украјине

Бивши председник Украјине је у разговору с руским пранкерима признао да Русија има предност над Украјином у наоружању, рекавши да украјинска војска нема чиме да се штити од напада из ваздуха.
„Русија има десет пута више артиљерије, Русија има 30 пута више муниције, а у авијацији Руси имају знатну предност, пре свега противваздухопловне ракете, укључујући и оне које се налазе у зони наше контраофанзивне операције“, рекао је Порошенко разговарајући с једним од пранкера који се представио као бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол.
Порошенко је рекао да је потребно учинити све што је могуће да се Украјини доставе противваздухопловни системи, авиони Ф16 и А10, како би се макар изједначила с офанзивним потенцијалима Русије.

Какво оружје Украјини испоручује НАТО

Порошенко је, такође, испричао какво оружје Украјини испоручују земље НАТО-а, а пре свега САД, Италија и Велика Британија.

„Вероватно вам је познато да сада сарађујем с многим бригадама, испоручујем специјалну технику. Више од 1,3 милијарде гривни од 24. фебруара: испоручујемо беспилотне летелице, оклопне транспортере, нови оклопни транспортер из Италије 'МЛС Шилд', испоручујемо оклопни транспортер 'Спартан' из Велике Британије, одличан пројекат за дронове, беспилотне летелице“, рекао је Порошенко.

Он је нагласио да украјинска армија своје успехе дугује подршци Сједињених Америчких Држава, које јој испоручују војну технику, посебно артиљерију и радарске комплексе.
„Сумњам да сви у пуној мери разумеју да би сав овај успех био потпуно немогућ без улоге, подршке, помоћи САД. Због тога што је на југу цела артиљерија западног калибра, највећи део артиљерије испоручују САД. На истоку имамо много технике, укључујући системе 'хајмарс' и радарске комплексе“, додао је Порошенко.
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Специјална операција у Украјини
Кулеба у разговору са пранкерима признао да Украјина стоји иза терористичких напада у Русији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала