- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амбасадор Србије у Нигерији о околностима под којима је рањен српски пилот у хеликоптеру УН

© AFP 2023 / ISSOUF SANOGOНигеријска војска и полиција
Нигеријска војска и полиција  - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Aмбасадор Србије у Нигерији Ђура Ликар изјавио је да је, према последњим информацијама које има, пилот Бора Ђукић (60) који је рањен у нападу на хеликоптер УН свестан, комуницира и да је за сада у стабилном стању. Српски пилот тешко је рањен у Нигерији, када је нападнут хеликоптер УН, а који је слетео да би допремио хуманитарну помоћ.
"Услед повреда које је задобио доктори очекују да ће га стабилизовати у наредних 48 сати како би покушали транспорт у Србију или неку другу европску земљу", рекао је амбасадор.
Објаснио је да је Ђукић случајно страдао током сукоба између припадника нигеријске војске.
"У том инциденту је један од војника напао друге војнике. Хеликоптер је слетео, путници су се искрцавали, нападач је кренуо да бежи према хеликоптеру пуцајући према путницима. Тада је једна од путница смртно рањена и преминула је на лицу места, погођен је наш држављанин, а затим, с обзиром на то да се нападачу заглавила пушка, наставио је напад на нашег држављанина бајонетом при чему је наш држављанин два пута убоден у пределу стомака. Узрок за тај сукоб још није познат и то је предмет истраге", навео је за РТС амбасадор Ликар.
Више информација биће познато када истрага буде окончана.
Пилот Бора Ђукић ради за немачку компанију која сарађује са УН приликом организације транспорта ка Србији и другим европским земљама.
Хеликоптер УН - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
СВЕТ
Српски пилот тешко рањен у нападу на хеликоптер УН у Нигерији, има мртвих
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала