- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Америчка конгресменка: Помажући земљама у рату – САД перу новац

CC0 / пиксабеј / Новац
Новац - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Чланица Представничког дома америчког Конгреса из Џорџије Марџори Тејлор Грин оптужила је америчке власти за прање новца преко новчане подршке коју пружају другим земљама.
Она је о томе говорила у интервјуу бившем саветнику претходног америчког председника Доналда Трампа Стиву Бенону, који је објављен на друштвеној мрежи „Truth Social“.
„Дозволите ми да испричам, како се одвија прање новца. Реч је о новцу који се издваја за државе у којима се води рат“, нагласила је конгресменка.
Грин је поручила да амерички грађани имају право да знају куда иду средства која додељује Вашингтон.

„Током колико година је новац америчких грађана упућиван страним државама широм света као помоћ? Да ли примећујете да су се било какве промене десиле због свог тог новца који је послат свим тим земљама? Не, ништа се и никада не мења“, закључила је политичарка.

Она је нагласила да је у циљу успостављања контроле над додељеном помоћи, заједно са партијским колегама јуче поднела на разматрање у Конгресу предлог резолуције о ревизији средстава која се издвајају за Украјину.
Законодавци захтевају да се сви документи и дискусије о додељивању средстава Кијеву, укључујућу за војну, цивилну и финансијску помоћ, унапред шаљу на усаглашавање.
Марџори Тејлор Грин је, иначе, аутор резолуције о импичменту актуелног председника САД Џозефа Бајдена. Током једног предизборног митинга Грин је поручила да „уз републиканце ниједан долар више неће отићи у Украјину. Најважнија је наша земља“.
Овог пролећа, амерички Конгрес определио је око 40 милијарди долара за различите врсте помоћи Кијеву, укључујући војну и економску.
У октобру је амерички председник Џозеф Бајден потписао закон по коме ће се наставити финансирање америчке Владе до дредине децембра, који подразумева и 12,4 милијарде долара нове помоћи Украјини.
Раније су републикански конгресмени упутили писмо америчком државном секретару Ентонију Блинкену у коме су затражили информације о могућим финансијским везама Демократске партије и владе Украјине преко крипто берзе FTX која је банкротирала.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
СВЕТ
Хоће ли републиканци због скандала затражити опозив Бајдена?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала