- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Да ли је Твитеру дошао крај? Маск га „сахранио“, канцеларије затворене, запослени масовно одлазе

© AP Photo / Mary AltafferЛого Твитера на згради седишта компаније у Њујорку
Лого Твитера на згради седишта компаније у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Многи корисници Твитера верују да је тој друштвеној мрежи дошао крај, пошто је њен нови власник, милијардер Илон Маск објавио неочекиване фотографије – монтажу надгробног споменика са знаком Твитера, као и пиратску заставу, која може да значи и смрт. Све то је урадио у дану када су канцеларије компаније привремено затворене.
Нова криза у Твитеру почела је када је Илон Маск послао запосленима и-мејл којим тражи да „екстремно тешко раде“, односно да се послом баве високим интензитетом у дужим сменама, или да напусте компанију. Пошто је истекао ултиматум, многи запослени одлучили су да напусте Твитер, а међу њима су бројни инжењери задужени за отклањање грешака и неометан рад система. То је још један удар на функционалност компаније, после таласа отказа одмах после Масковог преузимања Твитера, наводе амерички медији.
Сам Илон Маск такве наводе „зачинио“ је објавама на свом Твитер налогу. Он је, без икаквог коментара, објавио пиратску заставу са лобањом и укрштеним костима, која је симбол за гусаре, али и за смрт, отров...
Потом је објавио и чудан мим, односно фото-монтажу гроба и надгробног споменика, на коме је чувена плава птичица Твитера и којим је највероватније алудирао да је „стари“ Твитер сахрањен, али ни то до краја није јасно.
У међувремену, канцеларије Твитера су привремено затворене, и то само дан пошто је Маск укинуо рад од куће. Амерички медији тврде да је највероватнији разлог спречавање безбедносних ризика, јер велики број оних који су дали отказ има картице које им омогућавају улазак у зграду. Канцеларије су на сличан начин биле привремено затворене и када је нови менаџмент Твитера недавно делио отказе.
Чак и поједини амерички медији спекулишу са могућношћу да ће Твитер бити потпуно затворен, па је тако „Вашингтон пост“ објавио упутство за кориснике како да скину свој садржај са те друштвене мреже.
У другим медијима наводи се да ће Твитер, после новог напуштања запослених, остати са само 2.000 радника од 4.000, колико их је било после масовних отказа, што неће бити довољно за основно одржавање друштвене мреже.
Твитер се претходно суочио и са бројним замрзавањима оглашавања пошто га је преузео Илон Маск, после позива утицајних невладиних организација. Те невладине организације позвале су оглашиваче да се не оглашавају на Твитеру, оптужујући Илона Маска да ће „затровати информациони екосистем“.
Са друге стране, Маск је, у објашњењу оглашивачима, навео да је његова жеља да купи Твитер подстакнута тиме што је, како је рекао, „за будућност цивилизације важно да постоји „дигитални трг“, на ком може да се дебатује о широком распону уверења на здрав начин, без прибегавања насиљу“.
Седиште Твитера у Сан Франциску - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
СВЕТ
Масовна отпуштања у Твитеру, на удару и тим за борбу против дезинформација
Илон Маск улази у управну зграду Твитера - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
ЕКОНОМИЈА
Мaск упозорава на банкрот „Твитера“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала