- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни тренер оптужио Хрвата и Ефес да су снимали тренинг – Атаман тражио оставку

© AP Photo / Marius BeckerШарунас Јасикевичијус, тренер Барселоне
Шарунас Јасикевичијус, тренер Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Утакмицу осмог кола Евролиге између Ефеса и Барселоне обележио је Шарунас Јасикевичијус тренер клуба из Каталоније, који је најпре послао Николу Калинића у свлачионицу, а потом ушао у свађу са клупом првака Европе.
Бурно се завршила напета утакмица кошаркаша Ефеса и Барселона, а победа актуелног шампиона Евролиге додатно је подстакла Шарунаса Јасикевичијуса на свађу.
Након што је меч завршен Јасикевичијус је пришао клупи Ефеса и ушао у свађу са Томиславом Мијатовићем, помоћним тренером из Хрватске.
„Добра вам је та камера“, бесно је рекао тренер Барселоне чиме је изнео оптужбу да су из Ефеса снимали тренинг каталонског клуба.
Ергин Атаман, тренер турске екипе, бурно је реаговао након оптужби и на конференцији за медије рекао да ће се повући са своје функције уколико се докаже да је Ефес снимао тренинге.
„Синоћ се шалио како ће ме назвати да пита о стању Шејна Ларкина. Тај позив нисам добио, али очекујем да ме сада назове и да се извини за оно што је урадио после утакмице. Руковали смо, а он је пришао мом стручном штабу и оптужио их за снимање његових тренинга. Добри смо пријатељи и позваћу га да докаже своје оптужбе. Откад сам овде то никоме никада није пало напамет. Ако докаже да смо им снимали тренинге, повући ћу се са места главног тренера Ефеса истог тренутка“, рекао је Атаман.
Уколико Јасикевичијус не докаже тврдње које је изнео Атаман тражи његову оставку.
„Међутим, ако не може то да докаже, онда нека се извини за своје понашање мојим помоћницима или нек поднесе оставку, нек да отказ барем на месту Асоцијације евролигашких тренера. Ово су озбиљне оптужбе. Нека ово буде порука Шарасу“, био је бесан Атаман.
Са друге стране Јасикевичијус није желео да прича о сукобу као ни да потврди шта је рекао када је пришао до клупе Ефеса.
„О чему год да смо се свађали, то је између нас. Некада морамо да кажемо неке ствари у које верујемо, али и да пређемо преко тога. Све што сам му рекао сви разумеју у нашем бизнису, али је најбоље да то оставимо између нас тренера“, рекао је после меча тренер Барселоне.
Када је реч о Николи Калинићу кога је послао у свлачионицу у току утакмице, Јасикевичијус није желео да говори много, али тврди да је српски кошаркаш показао мањак поштовања.
„Исказао је непоштовање према тиму, позабавићемо се тиме унутра клуба“, кратак је био тренер Барселоне.
Недавно је гост у емисији Миљанов корнер био српски кошаркаш Иван Паунић који већ годинама игра у Русији.
Џереми Сочан - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
СПОРТ
Потез у тиму „лудог Србина“ највећа мајсторија у сезони – Сабонис завршио на постеру /видео/
Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Драма припала Звезди – Недовић даровао прву победу Ивановићу
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Калинић се посвађао са тренером и завршио у свлачионици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала