- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Лета пре нета” у Музеју науке и технике /фото/

CC0 / / Девојка са старим телевизором
Девојка са старим телевизором - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Музеј науке и технике отворио је прву изложбу намењену првенствено за децу „Лета пре нета” у музејској Галерији 51. Најмлађа публика ће моћи да види поједине техничке уређаје, док ће се њихови старији чланови породице на моменат вратити у прошлост и присетити се како су изгледала лета пре интернета.
Изложба има практични, едукативни и забавни карактер.
Кустоскиње Мирјана Бабић, Милена Врзић Бешић, Милена Видосављевић и Тамара Тешевић, приближиле су публици дух времена пре интернета и објасниле значај техничких уређаја који су некада били у свакодневној употреби, а деца их данас најчешће користе путем апликација на мобилном телефону.
Поставка је подељена на две временске зоне: „Овако је некада било” и „Овако је почело”, као и шест тематских станица: „Пиши-бриши”, „Када моје уши чују”, „Птичица”, „Хало, ко је”, „Забава у кутији” и „Рингераја”.
На крају поставке је станица „Сурф без даске”, у склопу које се све поменуте станице обједињују у само једном предмету.
На свакој од наведених станица налазе се интерактивни експонати, па су тако деца имала прилику да куцају на писаћој машини, напишу и пошаљу писмо, режирају сопствени филм, испробају камеру опскуру, фиксни телефон, флипере и још много тога.
Током трајања изложбе ће бити организоване радионице, турнири у кликерима и разна такмичења у којима ће они најспретнији и најмаштовитији освојити бројне награде.
Аниме симфонија - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
КУЛТУРА
„Аниме Симфонија“ први пут у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала