- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски генерал открио како је прошло тестирање ракетног система „Сармат“ /видео/

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете Сармат из космодрома Плесецк
Лансирање ракете Сармат из космодрома Плесецк - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Руске стратешке ракетне снаге успешно су спровеле тестирање напредне интерконтиненталне балистичке ракете РС28-Сармат, саопштио је данас командант те јединице генерал пуковник Сергеј Каракајев.
Каракајев је то рекао током заседања Војног савета Стратешких ракетних снага, сумирајући резултате те јединице у овој години.
„Наставља се активно пренаоружавање Стратешких ракетних снага савременим ракетним системима. Успешно су спроведени летни тестови ракетног комплекса „Сармат“. Такође, и ракетни систем „Јарс“ потврдио је своје могућности током теста на космодрому Плесецк“, рекао је Каракајев.
Стратешке снаге су током вежби ове године извеле више од 550 маршева, од чега је више од половине изведено ноћу, рекао је генерал пуковник.
РС-28 „Сармат“ је модеран руски стратешки ракетни комплекс пете генерације, који је стациониран у подземним шахтовима. Састоји се од вишестепене интерконтиненталне балистичке ракете, која може да носи различите видове бојевих глава, као и хиперсоничне блокове оружја. Може да погађа циљеве на великој удаљености, користећи различите трајекторије лета и тако избегавајући системе противваздушне одбране.
Опитно лансирање ракете тог система изведено је у априлу са космодрома Плесецк у Архангелској области Русије. По завршетку испитивања тог система, он ће ући у наоружање руске војске.
Лансирање ракете Сармат из космодрома Плесецк - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РУСИЈА
Успешно лансирана ракета "Сармат"; Путин: Да се замисле они који нам прете
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Један „Сармат“ може да уништи половину обале континента који Русија сматра непријатељским
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала