- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја испалила нову ракету, Јапан оштро реаговао

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја тестирала ново оружје
Северна Кореја тестирала ново оружје - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Северна Кореја испалила је рано јутрос нови пројектил, а према информацијама из Јужне Кореје и Јапана, највероватније је реч о интерконтиненталној балистичкој ракети.
Генералштаб јужнокорејске војске је саопштио да је ракета лансирана из области Сунан, недалеко од севернокорејске престонице.
Јапански премијер Фумио Кишида осудио је овај потез Пјонгјанга, наводећи да је његова земља „уложила снажан протест против Северне Кореје, која понавља провокације учесталошћу без преседана“.
„Поручили смо Северној Кореји да апсолутно не можемо да толеришемо такве акције“, рекао је јапански премијер новинарима на Тајланду, где учествује на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње.
Кишида је додао да је ракета највероватније пала у водама западно од јапанског најсевернијег острва Хокаидо, које се налази у ексклузивној економској зони Јапана, пренео је РТ.
Подсетимо, Северна Кореја је у четвртак лансирала балистичку ракету кратког домета ка Јапанском мору, само неколико сати након што је Пјонгјанг запретио да ће покренути озбиљније војне одговоре на јачање савезништва САД са Јужном Корејом и Јапаном.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала