- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: СНСД и ХДЗ настављају партнерство на свим нивоима у БиХ

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
СНСД и ХДЗ Босне и Херцеговине настављају партнерство на свим нивоима у БиХ, изјавио је лидер СНСД-а Милорад Додик након састанка делегација ових странака у Мостару.
Додик је нагласио да је данас потврђено партнерство за које се већ одавно знало.
„Имамо и разлика у политикама, али те разлике не гурамо у први план, већ их остављамо за нека боља времена. Ту је првенствено став о НАТО-у. Нема потребе за конфронтацијом било где. Спремни смо да радимо са онима који имају подршку“, рекао је Додик.
Додик је истакао да су две странке спремне за конститутивну седницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, на којој ће се у кратком року завршити све потребне ствари.
Додао је да ће у наредном периоду покушати да деблокирају процесе који су залеђени.
„Свесни смо да ће бити проблема. Са ХДЗ-ом је договор да ником нико не смета и то је добро. Ако то и Бошњаци разумеју, онда смо решили много проблема. Искључиво смо привржени поштовању Устава БиХ и желимо да се то види као врлина, а не као јерес или зла коб. Наставићемо са политикама које су препознатљиве. Не желимо неразумне потезе, али ни непринципијелно понашање и одустајање од политика које водимо“, напоменуо је Додик.
Додик је поручио да СНСД и ХДЗ БиХ имају веома јасне доказе успешне сарадње и да ће наставити да сарађују и координишу активности.
„СНСД неће у структуре власти без ХДЗ-а БиХ, а ни ХДЗ БиХ неће у власт без СНСД-а. ХДЗ и СНСД који су раније од међународне заједнице конотиране као проблем сада се јављају као рјешење за брзо формирање власти“, рекао је Додик, преноси РТРС.
Додик је нагласио да ће радити на томе да афирмишу БиХ као земљу три конститутивна народа и два ентитета и да афирмишу уставни поредак.
„Настојаћемо да добијемо предзнак добрих момака, јер смо привржени поштовању Устава БиХ и политикама које су препознатљиве“, навео је Додик.
Одговарајући на питање новинара о будућим партнерима у власти на нивоу БиХ, Додик је поручио да је то онај који има капацитет на бошњачкој страни и да ће СНСД и ХДЗ са свима разговарати.
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
РЕГИОН
Додик: НАТО пут БиХ не постоји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала