- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Крупне речи Митрогола – „Размишљамо о освајању Светског првенства“

© Фото: Скриншот/РТС приказујеАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Српски голгетер Александар Митровић изјавио је да размишља и о освајању Светског првенства у Катару ове зиме. Нападач Фулама говорио је за званични сајт свог клуба и истакао високе циљеве које репрезентација има на Мундијалу.
На директно питање о циљевима Орлова на предстојећем Мундијалу имао је шта да каже.
„Не размишљамо предалеко, прво да прођемо групу. Ако то успемо, свашта је могуће у једној утакмици, ако нас погледа срећа мало, план игре, пенали можда. Kада се прође група остаје мало утакмица. Први циљ је пролазак групе, па да видимо шта ће бити и колико далеко можемо. Знамо да постоје изненађења и да је свашта могуће. Ако се нешто деси, супер, ако не, онда ћемо се вратити. Размишљамо позитивно, прво да прођемо, па онда шта буде", рекао је Митровић.
Ако прођемо групу, сматра митрогол, ни финале није нералан циљ.
„Зашто да не размишљамо о освајању Мундијала? Морате да имате високе циљеве. Kао професионалац, мораш да имаш циљеве, ја волим да идем корак по корак. Први мали циљ је пролазак групе, ако то успемо, видећемо за даље“, напоменуо је Митровић.
Српски голгетер је потврдио да је атмосфера унутар екипе сјајна.
„Пуни смо самопоуздања, имамо доста играча који су прошли кроз све млађе категорије, имамо сјајног селектора који игра офанзивни фудбал. Све то нам одговара, срећни смо што смо тамо, хоћемо да направимо нешто на Мундијалу. Вероватно је ово најбоља група са којом сам играо у репрезентацији.“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Катар 2022
Митровић обрадовао нацију: Спреман сам, брига ме за Бразилце! /видео/
„Имали смо добре играче и раније, али нисмо успевали да извучемо најбоље из свакога појединачно. Сада је другачије, имамо индивидуални квалитет, а ту је селектор који зна најбоље како да користи играче да покажу оно најбоље. Имамо квалитет као тим, верујемо у себе, без обзира ко је противник, желимо да играмо нашу игру, да дамо што више голова“, закључио је Митровић.
Гост емисије Миљанов корнер пред сам пут на Мундијал у Катару био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала