- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Митровић обрадовао нацију: Спреман сам, брига ме за Бразилце! /видео/

© Фото : Printscreen/Youtube/FSSАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Александар Митровић пропустио је због повреде меч Србије са Бахреином (5:1) који је био генерална проба за почетак Мундијала и двобој са Бразилом (24. новембар, 20 часова), али је умирио нацију поруком да ће бити спреман за старт Светског првенства.
Ас Фулама после меча је поручио новинарима у Манами да ће бити спреман за „кариоке“, као и да га не дотиче шта они причају и како размишљају о мечу са Србијом.
Митрогол је умирио нацију изјавом да ће бити спреманм јер је то оно што тренутно занима готово седам милиона Срба.
„Па да нисам спреман не бих био сигурно позван. Јесам, радимо опорављам се. При крају је опоравак, још дан два. Све је у реду. Боже здравља бићу спреман! Не може да утиче то што нисам тренирао ни овде ни у Фуламу. У таквим сам годинама када могу да расподелим снагу, имам искуство. Лепо се осећам, добро сам. Спреман сам, радио сам индивидуално, мислим да неће бити проблема“, поручио је Митровић.
На питање да ли мисли да Бразилци више размишљају о Влаховићу и Митровићу, него ми о њима, Митровић је одговорио:
„Знате колико ме брига шта размишљају Бразилци, искрено? Као и увек, од када је селектор дошао фокус је на нама. Без обзира ко је прекопута. Што би рекао селектор – да ли имају крила, лете? Нити смо причали о њима, нити нас занимају. Мислимо само о себи и знамо да ако будемо на нивоу, можемо да играмо са сваким. Што се мене тиче, опоравак је при крају. Боже здравља, бићу спреман“, рекао је херој Србије и човек који је директно одвео Србију на Мундијал, оним голом у Лисабону у 90. минуту.
Митровића није било на терену против Бахреина, у мечу у којем су Орлови до врха напунили мрежу ривала. Тадић (двапут), Влаховић, Јовић, Ђуричић су се уписали у стрелце, а први шпиц Србије је уживао гледајући све то са трибина.
„Сигурно да је било теже играти, него гледати. Уживао сам са стране уз кафицу. Било је супер, добро друго полувреме. Добро увертира за Мундијал. Искрено изненадио ме је мало фантастичан пријем, али имамо доста добрих играча који играју добро у својим клубовима. Цела екипа је јако лепо дочекана у Бахреину“, рекао је Александар.
Српске новинаре у Манами је занимало да ли и Митровић сматра да је екипа спремна да направи чудо на Мундијалу у Катару, с обзиром на то да атмосфера фантастична и да сви пуцају од самопоуздања.
„Идемо утакицу по утакмицу,. било би лепо да направимо чудо. Не размишљам тако далеко, као ни цела екипа. Идемо меч по меч, као сада са Бахреином. Било је битно да се победи, да се да доста голова и да се направи лепа увертира за Светско првенство. Боже здравља, уз мало среће све је могуће на Мундијалу. Екипа је пуна самопоуздања, верујемо једни у друге и атмосфера је никад боља“, јасан је рекордер по броју голова у националом дресу.
Митровић је на крају имао и поруку за српски народ.
„Идемо да се надигравамо са сваким, ако буде неко бољи пружимо руку. Ако ми будемо бољи, супер. Дошли смо на Светско првенство да уживамо и да на најбољи начин представљамо нашу земљу. Ми и наш народ треба да уживамо у свакој утакмици, а сигурно да ћемо показати због чега смо дошли у Катар“, закључио је излагање Александар Велики.
Самјуел Ето, председник ФС Камеруна (десно) и селектор Камеруна Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Катар 2022
ЕКСКЛУЗИВНО: Принс из Камеруна открива за Спутњик – да ли стварно не знају ко је Србија?
Србија - Бахреин, пријатељска утакмица - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Катар 2022
Пиксијев поглед: „Са Бразилом ће бити потпуно другачије, битно да није било повреда“
Американци стигли у Катар - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Катар 2022
Званично стигле лоше вести за навијаче у Катару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала