- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Зеленски не жели да преговара, јер се боји украјинских националиста

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Председник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски не жели да преговара из себичних разлога. Преговори су за њега веома опасни, јер се изузетно боји украјинских националиста, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Зеленском преговори не требају из потпуно очигледних себичних разлога. Штавише, они су веома опасни по њега, о чему је већ било речи. Јер, ако не призна распад Украјине, бесмислено је да седне за преговарачки сто. А ако призна – укокаће га сопствени националисти, који су у спрези са војном врхушком и којих се изузетно боји. Шахмат“, оценио је Медведев.

Политичар је такође приметио да су од кијевског режима сви уморни, нарочито од неуротичног Зеленског, који константно распирује страсти и изнуђује још новца и оружја.
Медведев додаје да НАТО и Европска унија не желе коначан раскид са Русијом и одатле покушаји да се Кијев погура ка преговорима.
Поред тога, заменик председника СБ је закључио и да кад је у питању ракетни инцидент у Пољској, „неуспешне покушаје да се напад припише Русији није прихватио нико, чак ни најокорелији русофоби - Пољаци“.
Претходно је Зеленски изјавио да Русија не тежи ка миру, већ жели да осигура краткотрајни предах у борбеним дејствима.
Руски медији подсећају да је Москва у више наврата указивала на то да је спремна на преговоре али да је Кијев тај који, слушајући наређења са Запада, одбија да седне за преговарачки сто.
Бела кућа  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Специјална операција у Украјини
Бела кућа: Не гурамо Зеленског ка преговорима са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала