- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Вучић се чуо са Пиксијем и поручио: Волео бих Хрвате у четвртфиналу

© Tanjug / JADRANKA ILICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да српски фудбал напредује крупним корацима, као и да се пред почетак Мундијала у Катару чуо са селектором Драганом Стојковићем Пиксијем. Вучић не крије да би волео у четвртфиналу судар Орлова са Хрватима. Како је рекао, био би то страшан меч.
Председник Србије Александар Вучић неће путовати на Мундијал у Катару, али је рекао да ће свим срцем бити уз Орлове.
Уживо: Нека Мундијал почне!
„Чуо сам се са Драганом Стојковићем и пожелео им срећан пут. Имао сам неке друге обавезе. Не идем по тим манифестацијама, не желим да политизујем и да кажем да сам заслужан за било шта. Наше је да обезбедимо тим људима услове да раде, ништа мање, ништа више. Верујем да ћемо и у кошарци имати много успеха, верујем у селектора Пешића, као што имам највеће могуће поверење и у Стојковића. И када буде губио, бићу уз њега. Учинио нас је поносним. Знате, када добијете честитке од Норвежана, који су једна од најбољих спортских нација. Када победите Роналда у Португалији. Знао сам, да ће да се боре и да изгину на терену, као и да ће наши да нападну. Ушао сам и рекао идите и победите их. Сећам се Бјековићевог и Стојковићевог израза лица. Ишао је на победу, Драган је био уверен. На том спортском смислу је Србији вратио Србији понос. Волео бих у четвртфиналу да се састанемо са Хрватском, која је сјајна репрезентација. Пошто у осмини финала идемо на Уругвај или Португалију, уколико прођемо групу, а онда можемо на Хрватску у четвртфиналу. То би био велики дерби. Имају стару, искусну репрезентацију. Све мајстор до мајстора. Волео бих то да видим, била би то страшна утакмица. Мислим да смо ми у овом тренутку јачи“, рекао је Александар Вучић и додао:
„Нећу ићи да гледам утакмице Србије, али ћу да навијам свим срцем, наравно. Као и сви грађани Србије, то се подразумева. Само их молим да се боре и ништа више“.
Премијер Мађарске Виктор Орбан поручио је да ће навијати за Србију, а Вучић није имао дилему за кога би навијао да Орлови којим случајем нису актери Мундијала.
„Страсно навија за Србију, и да Мађарска учествује, а ми не, ја бих навијао за Мађарску. Као што сам навијао за Северну Македонију на Европском првенству. И то нисам крио. За кога друго бих навијао?“, закључио је Вучић.
Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Катар 2022
Орбан прогнозира првака света – „Типујем на Србију“
Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић  - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Катар 2022
Два српска „Шпанца“, један „Швајцарац“ – колико су репрезентације „натурализоване“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала