- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска авијација добила партију ловаца Су-34, ускоро стиже још

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаЛовци-бомбардери Су-34 надлећу Кремљ поводом Дана победе у Москви.
Ловци-бомбардери Су-34 надлећу Кремљ поводом Дана победе у Москви. - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Ваздушно-космичке стране Русије су добиле нове ловце Су-34, а до краја године ће добити још једну партију авиона, саопштила је прес-служба руске владе, преносећи изјаву генералног директора Уједињене корпорације за производњу авиона (ОАК) Јурија Сљусара.

„Произвели смо и предали Министарству одбране Русије авионе Су-34. То су веома поуздани и вишенаменски ловци. До краја године ће Оружане снаге Русије добити још једну партију авиона који су сада у производњи“, рекао је он.

Навео је и да ОАК наставља да реализује све захтеве како би Оружаним снагама Русије испоручила неопходну ваздухопловну технику.

„Без обзира на притиске Запада на руску индустрију, реализују се главни задаци одбрамбено-индустријског комплекса, као што су проширење производње, убрзање темпа рада и увећање обима производње. Компанија ОАК, која је део ‘Ростеха’, све захтеве за авионима испуњава и пре договореног рока, а Оружане снаге Русије ће добити нову високоефикасну ваздухопловну технику“, навео је руски министар трговине Денис Мантуров.

Ловац-бомбардер Су-34 је предвиђен за ракетно-бомбашке ударе на копнене циљеве непријатеља, као и за уништавање ваздушних циљева. Вођене високо прецизне ракете „ваздух-копно“ ХС-29 су предвиђене за уништавање упоришта и утврђених непријатељских циљева.
Ловац-бомбардер Су-34 - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Руски бомбардер Су-34 у акцији током специјалне операције у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала