- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турске снаге уништиле скровишта и складишта курдских формација на северу Ирака и Сирије

© AP Photo / Ghaith AlsayedТурски војни конвој у сиријској провинцији Идлиб
Турски војни конвој у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
У ваздушној операцији у северној Сирији и Ираку уништене су пећине, тунели и складишта курдских оружаних формација, саопштио је турски министар одбране Хулуси Акар.
„Скровишта, бункери, пећине, тунели и складишта терориста уништени су са великим успехом. Такозвани штаб терористичке организације такође је погођен са великом прецизношћу“, рекао је Акар, преноси телевизија „А Хабер“.
Према његовим речима, Турска је увек захтевала одговор од оних који су задирали у безбедност земље и народа.
„Наставићемо то да радимо“, додао је Акар.
Турски министар раније је изјавио да Анкара спроводи ваздушну операцију против сиријског крила забрањене Радничке партије Курдистана у северној Сирији и северном Ираку.
Представник курдских Сиријских демократских снага (СДФ) Фархад Шами потврдио је на свом Твитеру да је Турска извела напад на град Кобани, који се налази под контролом курдских формација СДФ.
Ваздушна операција „Мач-канџa“ против курдских формација у северној Сирији и Ираку у складу је са правом на самоодбрану према члану 51 Повеље УН, саопштило је раније Министарство одбране Турске. Министарство је истакло да терористи користе северне територије Сирије и Ирака као базе за нападе на Турску.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала