- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Бизаран случај човека који је ушао у историју фудбала /видео/

© AP Photo / Manu FernandezЕнер Валенсија
Енер Валенсија - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Енер Валенсија, капитен репрезентације Еквадора, ушао је у историју Мундијала и уопште фудбала пошто је постигао први гол на Светском првенству у Катару и то из једанаестерца, што досад није био случај. Али, све је могло да буде много другачије...
Валенсија је у утакмици квалификација за Светско првенство против Чилеа пре шест година умало ухапшен на терену, што је могао да буде преседан незабележен у свету фудбала.
Нападач је током утакмице приметио да се око терена налазе полицајци који чекају управо њега да би га привели правди јер је био оптужен за непоштовање одредаба о алиментацији према својој деци.
Наводно, Валенсија је дуговао око 15.000 евра по тужби бивше супруге за издржавање ћерке и случај је стигао практично до извршења, а први корак у томе је његово хапшење.
Валенсија је, приметивши шта му се спрема, остао да лежи на трави, сигнализирајући повреду, смештен је потом на медицинско возило, дат му је кисеоник и упућен је ка излазу са терена.
Док је возило великом брзином кретало ка излазу, за њим су потрчали полицајци у намери да Валенсију ухапсе, али је његов трик успео, повреде није било, али је он успео да избегне хапшење.
Шест година касније за Еквадор је на отварању Мундијала у Катару, против домаће екипе, чак три пута затресао мрежу, али му је један гол поништен због офсајд позиције интервенцијом ВАР технологије.
Енер Валенсија - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Катар 2022
Памтиће се еквадорска тринаестица /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала