- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Два момента су одлучила први дерби Мундијала!

© AP Photo / Luca BrunoХоландија и Сенегал
Холандија и Сенегал - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Холандије су резултатом 2:0 савладали Сенегал у дерби мечу Групе А Светског првенства у фудбалу.
Сјајну утакмицу је одиграли ривали, Сенегал је деловао озбиљније и силовитије, али је један детаљ најавио решење – убацивање Кодија Гакпа у 84. минуту је било довољно за гол и велику победу Холандије.
Ипак, Холандија је успела да потврди победу у деветом минуту надокнаде времена, другим детаљем, преко Дејвија Класена.
Сенегал је имао иницијативу на почетку меча, агресивни су били афрички фудбалери, а у 25. минуту је Сар умало затресао мрежу Холандије.
Са друге стране, Јенсен и Ван Дајк су имали прилике за „наранџасте“, али је резултат на полувремену био нерешен, без голова.
Морао је нешто да промени селектор Холандије Луј ван Гал, у 61. првом минуту је на терен послао Мемфиса Депаја, али је до гола могао Сенегал, у 73. минуту ореко Гана Геја.
Како су ствари текле постајало је јасно да би један детаљ могао да одлучи дуел и то се управо догодило у 84. минуту када је Де Јонг бриљантно центрирао, а Гакпо небеским скоком, спољним делом главе послао лопту у мрежу.
Још неколико шанси на обе стране је забележено током надокнаде времена од чак осам минута, а промена резултата се догодила после тога, голом Дејвија Класена, чиме је и комплетиран је изглед Групе А после првог кола.
Standings provided by Sofascore
Ток меча сте могли да пратите у нашем лајв-блогу.
Навијачи Велса - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Катар 2022
Мундијал 2. дан: Голеада и сјајан дерби, а имамо и први реми
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала