- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков скок и шампионски одговор – „Нисам најбољи, али сам гладан“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, је након освајања Завршног мастерса у Торину, где је преслишао Каспера Руда у два сета, забележио скок најновијој АТП ранг листи. Ноле је скочио за три позиције и тренутно је пети рекет света са 4.820 поена, док је први и даље Шпанац Карлос Алкарас.
Шпанац је на челу листе са 6.820 бодова, има округло 2.000 поена више од Ђоковића који је на доминантан начин окончао сезону и тенисер је са највише највећих пехара - 5!
Јасно је да су бројне забране, саплитања и игрице које немају апсолутно везе са спортом утицале на такав епилог да Србин још једну годину не заврши као најбоље рангирани тенисер на планети.
А, да је најбољи то свакако јесте! То потврђују и његови вансеријски резултати.
На питање новинара после подизања трофеја у Торину, где је нанизао максималних пет победе и инкасирао око четири и по милиона долара, Новак је у свом стилу, шмекерски одговорио.
„Нисам. Пети сам (смех)“, поручио је српски ас и наставио:
„Ове недеље вероватно јесам. Свеукупно рангирање показује ко је имао најбољу годину, а Алкарас је број један. Нема ту много тога да се каже. У мислима сам увек најбољи на свету. Такав ми је менталитет и приступ. Без обзира ко је прекопута мреже, без обзира каква је подлога, сезона, мисли су ми увек исте. Амбиције су највеће. Такав пристум ме је довео овде, да сада седим са једним од најважнијих трофеја у спорту. Осећам се добро. Бринем о себи. Имам одличан тим људи око себе. За мене је ово љубав и страст. Све док то буде било присутно, изазиваћу млађе момке за велике трофеје“, гласио је Новаков шампионски одоговор на питање новинара.
Интересантно, пак, Новак је освојио трофеј на Завршном турниру после предугих седам година поста.
„Прошло је доста времена од последњег трофеја. Седам година... Сећам се свих тих мечева. Можда сада не могу да се сетим који ми је био најтежи. Свака победа је јединствена. Можда против Давиденка 2008. године у Шангају. Први је увек најпосебнији, тако да бих вероватно изабрао тај“, рекао је Новак.
Сезона је готова, а Новак и даље осећа глад за трофејима и победама. То је оно што га константно одржава у врху и чини да буде толико успешан.
„Нисам јео после меча, тако да сам баш гладан. Шалу на страну, наравно да јесам. Мотивација је увек присутна. Гладан сам да докажем да сам и даље један од најбољих на свету и да могу да победим на великим турнирима. Видимо се у Аустралији“, закључио је пети тенисер планете којем нико не може ништа.
Када је поредак од Топ 10 играча у питању, Алкарас је први, Надал је иза њега са 6.20 поена.
Испред Новака Ђоковића је Каспер Руд са 5.820 поена, следи Грк Стефанос Циципас 5.550. Новак је пети, а иза њега се налазе: Феликс Оже-Алијасим (4.190), Данил Медведев (4.065), Андреј Рубљов (3.930), Тејлор Фриц (3.355) и Хуберт Хуркач (2.905).
Новак Ђоковић недавно је говорио за Спутњик, током боравка у Србији где се дружио са малишанима.
Новак Ђоковић и Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
СПОРТ
„Новаче, не могу да замислим кроз шта си прошао“ – Норвежанин је велики и у поразу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
СПОРТ
Новак за крај сезоне отворио душу: Био сам као на иглама, само ми знамо шта смо прошли
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Катар 2022
Новак постао шампион Торина и послао посебну поруку Орловима на Мундијалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала