- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Ракетна тестирања Велике Кореје - реакција на америчке војне вежбе

© AP Photo / South Korea Defense MinistryИспаљивање ракете АТАЦМС током вежбе јужнокорејске и војске САД
Испаљивање ракете АТАЦМС током вежбе јужнокорејске и војске САД - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Ракетна тестирања Северне Кореје су реакција Пјонгјанга на војне вежбе САД и њихових савезника у региону, саопштила је заменица сталног представника Руске Федерације при светској организацији Ања Евстигњејева на седници Савета безбедности УН.
„Русија је против сваке војне активности која угрожава безбедност Корејског полуострва и земаља североисточне Азије. Међутим, поново постајемо таоци зачараног круга који нам је добро познат у контексту овог питања“, приметила је она.
„САД и њихови савезници изводе велике војне вежбе у региону, Северна Кореја природно реагује, а онда се ми окупљамо овде да разговарамо о свему томе“, наставила је Евстигњејева.
"Таква логика је проблематична јер са сваким новим кругом позиције страна и њихово деловање постају све пркосније, све опасније по међународни мир и безбедност. По нашем мишљењу, разлог за ово што се дешава је очигледан - жеља Вашингтона да примора Пјонгјанг на једнострано разоружање путем санкција и војног притиска“, рекла је заменица сталног представника Русије при УН.
Северна Кореја тестирала ново оружје - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
СВЕТ
Северна Кореја испалила нову ракету, Јапан оштро реаговао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала