- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска авијација добила нове авионе Су-30СМ2 и Јак-130

© Министерство обороны РФРуски ловац Су-30
Руски ловац Су-30 - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије је добило нове ловце Су-30СМ2 и авионе за обуку Јак-130, наводи се на сајту владе Русије.
„Уједињена корпорација за производњу авиона (ОАК) из Иркутска, која је део државне корпорације ‘Ростех’, је произвела и предала Министарству одбране Русије нове ловце Су-30СМ2 и авионе за обуку Јак-130“, пише у саопштењу.
Према речима генералног директора корпорације ОАК Јурија Сљусарја, у производњи се налази још једна партија авиона која ће бити предата до краја године.
„Индустрија тесно сарађује са Министарством одбране. Координационо веће владе надгледа како се обезбеђују потребе оружаних снага за техником и испуњавају рокови испорука“, додао је министар трговине Русије Денис Мантуров.
Ловци Су-30СМ2 су модернизована варијанта авиона Су-30. Нови авиони имају савременији комплекс радиоелектронске опреме, повећана је борбена способност авиона, повећан је домет детекције и идентификације ваздушних циљева, инсталирана су нова прецизна средства за уништавање ваздушних, копнених и морских објеката који се налазе на раздаљини од неколико стотина километара.
Авион за обуку Јак-130 је предвиђен за припрему пилота савремених и перспективних авиона, међу којима су и суперманеварски ловци 4++ и 5. генерације.
Авион Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
РУСИЈА
Руски ловци Су-27 изнад Балтичког мора симулирали сукоб у ваздуху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала