Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић објавио: Нема договора! Пред нама су бесане ноћи и тешки дани /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да се очекује још изјава шефа европске дипломатије Жозепа Бореља, али да из њему нејасних разлога нису успели да постигну апсолутно никакав договор. Вучић ће се грађанима обратити вечерас у 19 сати.
"Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор. Српска страна је била потпуно конструктивна. Десет пута мењане текстове смо прихватали, али албанска страна ниједног секунда није желела да прихвати ништа. Увек би додавали нешто што је било јасно да није могуће", рекао је председник Србије у изјави за медије.
Како је рекао, пред српском страном су бесане ноћи и много тешких дана.
"Али ћемо ми послушати оно што је савет високог представника, он је тражио да они не пишу казне, а да ми не издајемо нове КМ таблице, што смо рекли да је у реду, тако да ћемо ми то поштовати и понашати се у складу са тим и видећемо шта ће да уради друга страна", рекао је Вучић.
Он је рекао да мисли да је јасно свима у ЕУ и свима у свету ко је био конструктиван, ко је желео договор, а ко није.
"Оно на чему смо ми једино инсистирали то је да када причате о нечему у будућности, онда морају да се поштују договори и то је оно што је све време камен спотицања, што неки не желе - да оно што је потписано, да оно што је договорено се примењује, а желе да се примењује нешто о чему није ни разговарано", навео је он.
Поручио је народу на КиМ да ће њихова држава без обзира не све бити уз њих.
Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржан је у Бриселу на позив Бореља, а у фокусу је проналажење излаза из актуелне кризе на КиМ. Након вишесатног заједничког састанка званичника ЕУ са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених пришитнских инситуција Аљбином Куртијем, одржан је још један билатерални састанак представника ЕУ са приштинском делегацијом.
Гледајте и: Бриселски преговори у цајтноту – хоће ли бити дата шанса миру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала