Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Каква је тренутна ситуација на КиМ након бесане ноћи /видео/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Јутро у Косовској Митровици је мирно након што је током ноћи Приштина одложила за 48 сати одлуку о кажњавању оних који нису извршили пререгистрацију возила са српских на таблице РКС.
Иза грађана на Косову и Метохији је бесана ноћ изазвана потезима премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија који је јуче у Бриселу одбио предлог ЕУ за деескалацију ситуације на КиМ.
Срби на северу Косова, са којима је разговарао дописник Спутњика, сматрају да је Аљбин Курти непредвидивим потезима, на које уназад више месеци указује руководство Србије и представници Срба, довео у опасност не само Србе већ и Албанце на Косову и Метохији који су јуче до поноћи били на ивици сукоба.
Срби су и ову ноћ провели у ишчекивању акције специјалаца из Приштине који су, према писању албанских медија, у већем обиму били распоређени у близини административних прелаза Јариње и Брњак.
Са неком дозом олакшања дочекана је вест о одлагању за још 48 сати примене друге фазе уредбе Приштине којом је предвиђено новчано кажњавање учесника у саобраћају који користе српске таблице са именима градова на КиМ.
Радни дан у Косовској Митровици почео је мирно - људи су на својим радним местима, а деца у школским клупама, оно што мучи све становнике на северу Косова и Метохије је питање докле ће ова агонија трајати.
Шта ће бити после неуспелих преговора Београда и Приштине - била је тема емисије "Свет са Спутњиком":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала