- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Турски дрон напао базу међународне коалиције у Сирији

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаСиријски војници на граници са Јорданом у провинцији Дера
Сиријски војници на граници са Јорданом у провинцији Дера - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Дрон турских ваздухопловних снага погодио је заједничку базу међународне коалиције предвођене Сједињеним Америчким Државама и одредом Сиријских демократских снага (СДФ) на североистоку Сирије, пренела је либанска ТВ „Мајадин“.

„Турска беспилотна летелица погодила је заједничку базу међународне коалиције и СДФ на северу провинције Хасек. Нападнута је база специјалних снага СДФ на неколико метара од америчке базе и штаба командира СДФ Мазлумија Абадија“, саопштио је каналу обавештени извор.

Према његовим подацима, СДФ су због напада затражиле хитан разговор са америчком страном.
Претходно, у недељу су у ваздушној операцији у северној Сирији и Ираку уништене пећине, тунели и складишта курдских оружаних формација, саопштио је турски министар одбране Хулуси Акар.
Турски министар раније је изјавио да Анкара спроводи ваздушну операцију против сиријског крила забрањене Радничке партије Курдистана у северној Сирији и северном Ираку.
Ваздушна операција „Мач-канџa“ против курдских формација у северној Сирији и Ираку у складу је са правом на самоодбрану према члану 51 Повеље УН, саопштило је раније Министарство одбране Турске. Министарство је истакло да терористи користе северне територије Сирије и Ирака као базе за нападе на Турску.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
СВЕТ
Ердоган: Немогуће је да се операција на северу Сирије ограничи само на ваздушну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала