- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миротић поново показао шта значи бити човек, али – Каталонци су се обрукали пред Србима

© Sputnik / Петар ТадићНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Кошаркаши Партизана ће на гостовању Барселони у Евролиги бити ускраћени за подршку доброг дела својих навијача због одлуке домаће екипе.
Барселона је саопштила навијачима Партизана да због безбедности и раздвајања група мора да поништи унапред купљене карте.
Због тога је дошло и до сукоба на билетарници.
Инсистирање Партизана да се свим навијачима омогући присуство је одбијено од стране председника Барселоне Ђоана Лапорте.
„Поновљен је став да ће из безбедносних разлога улаз у дворану бити дозвољен само навијачима Партизана са улазницама за сектор намењен гостујућим навијачима. Одлуку сматрамо непоштеном према навијачима који су уредно купили карте, платили пут до Барселоне и смештај“, наведено је из КК Партизан.
У целом хаосу се нашао и један позитиван пример, како је јављено из Барселоне поново је своју људскост показао Никола Миротић, играч Барселоне.
„Људина! Морална громада! Нашао се нашим навијачима на муци, људскошћу и љубазношћу. Изашао из кола, покупио бројеве телефона људи и отишао да проба да реши проблем са картама. Мада мисли да од тога нема ништа. Шмекер! За разлику од њихове управе“, наведено је на званичном Твитер налогу ОК Партизан.
Миротић је, подсетимо, био спортиста године Спутњика за 2020. годину.
Кошаркаш Барселоне Никола Миротић на литији у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2020
Спутњиков спортиста године: Тихи херој гласних дела – Никола Миротић
Барселона је у саопштењу навела да је разлог „проблем са безбедношћу“.
„Повраћај новца за карте за утакмицу Барселона – Партизан. Клуб је открио проблеме са безбедношћу на својим платформама и вратио је купљене карте навијачима гостију који су купили место предвиђено за навијаче за домаћина. Барселона, поштујући спортске законе, не може и не жели да стави своје чланове, навијаче и власнике сезонски карата у ризик. Због тога ће клуб појачати број безбедносних снага за вечерашњи меч“.
Како се наводи, навијача Партизана ће, ипак, бити, али само у једном одређеном делу „Блаугране“ – у, жаргонски речено, „голубарнику“.
„Ако пронађемо гостујуће навијаче на местима која нису предвиђена за њих пре и током утакмице, обезбеђење ће их преместити на места за гостујуће навијаче. Клуб је у константном контакту са Партизаном, којем се захваљује што је прихватио и разумео ситуацију“, наведено је у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала