- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шампиони света штуцали, па онда лако прескочили Кенгуре

© AP Photo / Alessandra TarantinoФранцуска - Аустралија
Француска - Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Француске, актуелни шампиони света, успешно су стартовали Мундијал у Катару победом над Аустралијом од 4:1 (2:1). Меч сте могли да пратите у текстуалном преносу на Спутњику.
Меч је почео на шокантан начин јер је Гудвин донео предност Кенгурима у 9. минуту утакмице и многи су се тада запитали да ли је на помолу нова сензација у Катару.
Ипак, Французи нису себи допустили да упадну у проблем и панику.
У року од пет минута дали су два гола. Прво је Рабио погодио у 27. минуту ударцем главом, а онда је и Жиру после сјајне акције у 32. минуту донео потпуни преокрет Галским петловима.
Већ после тог гола могло је да се наслути шта ћемо гледати у наставку, а уследила је сјајна игра Француза и њихова убедљива победа.
Прво је Килијан Мбапе погодио у 68. минуту на асистенцију Дембелеа, а онда је и Жиру на асистенцију Мбапеа. Оба гола дошла су после удараца главом. Дакле, сјајан скок Петлова.
Почетак је био климав, али се све добро завршило по Французе. Жиру два гола, Мбапе и Рабио по један и ту је био крај нада Кенгура.
Немачки судија Феликс Брих и српски фудбалер Александар Митровић на утакмици групе Е између Швајцарске и Србије на Светском првенству у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Катар 2022
Још један доказ да је Немац усред Русије покрао Србију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала