- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Борјан и Канада још „зелени“ – Куртоа сачувао победу Белгијанцима

© AP Photo / Hassan AmmarБелгија - Канада, Светско првенство, Катар
Белгија - Канада, Светско првенство, Катар - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Белгије оправдали су улогу фаворита и савладали Канаду на старту Светског првенства минималним резултатом (1:0). Погодак одлуке постигао је Миши Батшуаји у 44. минуту, тек из другог шута на гол који су он и саиграчи упутили на целом мечу!
Имаће Канађани и Милан Борјан за чим да жале јер су надиграли Белгијанце у првих 45 минута, а расположени Тибо Куртоа побринуо се да мрежа његовог тима некако остане нетакнута.
Имали су Канађани у десетом минуту најбољу прилику коју фудбал може да пружи, после играња Караска руком у свом шеснаестерцу, али је прва звезда Алфонсо Дејвис очајно извео најстрожу казну, Куртоа му је одбранио ударац.
Наставили су Канађани да нападају, Џонстон је у 30. натерао Куртоу на нову параду, а нису добили у 39. нови пенал после фаула Вицела на једном играчу Канаде. ВАР је остао нем.
И као што то бива у фудбалу, за велику сцену неискусни Канађани, кажњени су у финишу првог дела. Тоби Алдервејрелд је дубинском лоптом сјајно проиграо Батшуаија, а нападач Фенербахчеа прецизним ударцем матирао Борјана за 1:0.
Друго полувреме протекло је са знатно мање узбуђења него у првом. То се видело и по одлуци Роберта Мартинеза да одмах на полувремену убаци Амадуа Онану и обезбеди простор испред последње линије сјајним дефанзивним везистом.
Канада је покушала нешто почетком другог дела, имала неколико удараца ка голу Куртое, али без успеха. Најбољу прилику пропустио је Кајл Ларин у 80. минуту када је сјајно шутирао главом, али му је Куртоа одбранио.
Белгија се у наставку оријантисала на контранападе, у ту сврху је на терен изашао и хитроноги Тросар, али нису успели да створе озбиљнију прилику и запрете Милану Борјану, који и није имао много посла на овом мечу.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала