- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хрвати се већ питају: „Шта ако?“

© AP Photo / Themba HadebeХрватска – Мароко
Хрватска – Мароко - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Хрватска је разочарала на старту Светског фудбалског првенства ремијем са Мароком без голова, а тамошња јавност већ поставља питање шта ће се догодити у наставку такмичења, имајући у виду да у Групи Ф играју још Канада и Белгија.
Хрватска је приредила негативно изненађење ремизиравши без голова са Мароком и тиме је себи закомпликовала ситуацију јер је већ практично уписала та три бода пошто је у Катар стигла са епитетом вицешампиона света.
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Бледи Хрвати без гола – Мароко одолео и извукао реми!
Портал Индекс се, после утакмице пита, „шта ако Хрватска и Мароко имају исти број бодова на крају прве фазе.
„Претпоставимо ли да ће Белгија победити Канаду, она ће бити усамљена на првом месту са три бода, Мароко и Хрватска ће имати по један, а Канада ниједан. После данашњег ремија лако би се могло догодити да Хрватска и Мароко имају по пет бодова. У случају једнаког броја бодова, први критеријум је гол-разлика, а онда број постигнутих голова“, наводи се.
Али, ту није крај...
„Ако се ни тада не би могао одредити поредак, онда би се гледао критеријум фер-плеја. Жути картон вреди један негативан бод, други жути три, директан црвени четири, а жути и директни црвени пет негативних бодова. По том критеријуму је Сенегал био трећи иза Јапана у Русији, због два картона више. Последња метода одређивања поретка је жреб“, истиче се.
Хрватска – Мароко - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Хрватско саплитање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала