- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Москвич“ почео серијску производњу кросовера „Москвич 3“ /фото, видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаАутомобили "Москвич"
Аутомобили Москвич - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Московска фабрика за производњу аутомобила „Москвич“ поново ради. Фабрика је почела серијску производњу градског кросовера „Москвич 3“, преноси репортер Спутњика са церемоније.
Серијску производњу свечано су отворили вицепремијер и директор Министарства трговине и индустрије Денис Мантуров и градоначелник Москве Сергеј Собјањин.
Аутомобил је замишљен као модел кросовера, са бензинским турбо мотором (1,5 л, 150 коњских снага), као и аутоматским мењачем ЦВТ или 6-степеним мануелним мењачем.
Продаја аутомобила у Москви и Централном Федералном округу почеће већ децембра ове године.
Поред тога, Мантуров је најавио да ће производња аутомобила на електрични погон у фабрици „Москвич“ почети ове године.
„Приоритет фабрике биће производња електричних аутомобила на својој сопственој платформи са постепеним повећањем нивоа локализације ауто-компоненти“, истакао је Мантуров.
Према материјалима доступним у фабрици, електричне верзије аутомобила „Москвич“ биће опремљене руском батеријом, мотором и пуњачем 2025. године.
Мантуров је такође нагласио да ће „Москвич“ остварити потпуну технолошку независност 2027. године.
После повлачења француског „Реноа“ са руског тржишта, Влада Москве је откупила фабрику и најавила да почиње производњу аутомобила под историјским брендом „Москвич“.
У складу са плановима компаније, у фабрици ће се производити четири кросовера, укључујући један на електрични погон, и седан.
Након почетка специјалне операције Русије у Украјини, западне земље су почеле да уводе санкције Русији, практично свим секторима руске привреде, а бројне земље обуставиле су и авио-саобраћај са Русијом. Према речима портпарола руског председника Владимира Путина Дмитрија Пескова, санкције Запада су веома озбиљне, али се Русија за њих благовремено припремила.
Главный конвейер Автомобильного завода им. Ленинского комсомола в Москве  - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
РУСИЈА
Уместо „Реноа” стиже ребрендирани „Москвич”, могуће укључење и кинеских компанија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала