- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Папа распустио цео врх глобалне хуманитарне организације Каритас

© AP Photo / Thanassis StavrakisПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Папа Фрања отпустио је комплетан менаџмент хуманитарне организације Каритас, глобалне добротворне организације Римокатоличке цркве, након оптужби за малтретирање и понижавање запослених.
Међу отпуштеним руководиоцима је и кардинал Луис Антонио Тагле, кога многи сматрају кандидатом за будућег папу и који је номинално био председник Каритаса, али није био укључен у свакодневне операције, преноси Ројтерс.
Одлука о распуштању руководства објављена је у папском декрету који је објавила ватиканска прес служба.
У одвојеном саопштењу одељења за развој Ватикана, наводи се да су након надзора екстерног менаџмента и тима психолошких стручњака откривене слабости и лоше праксе у менаџменту компаније.
„Нису се појавили докази о лошем финансијском управљању или сексуално неприкладном понашању, али су примећена нека друга питања“, наводи се у саопштењу.
Према њиховим речима, уочене су неправилности у управљању људским ресурсима, као и непоштовање процедура, што је озбиљно нарушило тимски дух и морал особља.
Додају да иако су финансијска питања добро решена, норме и процедуре управљања морају бити побољшане.
Организација Каритас има седиште у Ватикану и окупља 162 католичке организације за помоћ, развој и социјалне услуге које раде у више од 200 земаља.
Малта, Валета - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СВЕТ
Папа распустио вођство Малтешких витезова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала