- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пословођа је затворио људе и почео да пуца: Језиви детаљи масовне пуцњаве на запослене у робној кући

© AP Photo / Alex BrandonМасовна пуџњава у робној кући "Волмарт" У Чесепику у Вирџинији
Масовна пуџњава у робној кући Волмарт У Чесепику у Вирџинији - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Најмање седам особа је погинуло у пуцњави у трговини „Волмарт“ у америчком граду Чесепику у држави Вирџинији.Ватру је на запослене у трговини отворио пословођа, након чега је пресудио самом себи, а шта га је навело на злочин за сада нико не зна.
Локални медиј „WАВY 10“ разговарао је са Дебором, сестром једног од запослених који је у пуцњави рањен. Она је рекла да је нешто после десет сати увече по локалном времену примила позив свога брата који јој је рекао да је упуцан и да га је збринула хитна помоћ.
Пре него што је дошао на посао, породица је разговарала са њим преко видео-позива током вечере за Дан захвалности. Нешто касније их је поновно назвао и рекао да је рањен у нападу. Запослени, иначе човек у средњим 50-им годинама, ради у „Волмарту“ у Чесепику већ 20 година.
Други запослени на друштвеним мрежама је проговорио је о детаљима напада.
„Био је то пословођа. Убио је једну дјевојку... Управо сам изашао из собе за одмор. Он је ушао, затворио људе унутра и почео да пуца. Било је трауматично“, пренео је „Дејли мејл“.
На друштвеним мрежама појавиле су се објаве са фотографијом и именом човека старог 31 годину који се зове Андре Маркус Бинг и о коме пишу да је починио злочин и да је у трговини радио као пословођа два месеца.
Град Чесепик у Вирџинији наласи се око 240 километара југоисточно од главног града Вашингтона, на источној обали Сједињених Америчких Држава.
Синоћњи напад уследио је недуго након још једне масовне пуцњаве у Америци, у ЛГБТ клубу у Колораду, која се догодила у суботу, при чему је пет људи убијено, а 17 рањено, пренео је „Јутарњи лист“.
Овај напад није прва пуцњава у трговини „Волмарт“. Наружани нападач је 2019. године убио 23 особе у трговини у Ел Пасу у Тексасу. Компаније је данас саопштила да је „шокирана“ нападом и да „блиско сурађује“ с полицијом на расветљавању детаља трагедије.
Сенатор државе Вирциније Л. Луис Лукас каже да је „апсолутно сломљеног срца“, а други сенатор из Вирџиније, Марк Ворнер, да је „згрожен нападом“.
Полиција у Минесоти поред Ваднај језера у ком су пронађена тела двоје деце - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
СВЕТ
Шест жртава пуцњаве у америчкој робној кући, нападач мртав /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала