- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Роналдо у вечности, Португалци преживели Гану

© AP Photo / Hassan AmmarРоналдо, Бразил - Гана
Роналдо, Бразил - Гана - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Португалија је уписала премијерну победу, Кристијано Роналдо ушао у историју на Светском првенству у Катару после тријумфа над Ганом од 3:2 у спектакуларном финишу. Испрсили су се Африканци колико су могли, али је на крају преовладао индивидуални квалитет тима Фернанда Сантоса.
Ништа није слутило на спектакуларан финиш утакмице у групи Х који смо видели у последњих 25 минута. Све је почело пеналом који је изборио Роналдо па реализовао у 65. минуту и тако постао први играч са бар једним голом на пет различитих Мундијала.
Тренутак за историју...
Ипак, мало је времена прошло, а Гана је шокирала Португалце. Андре Ају је сјајно испратио продор Кудуша по левој страни и после кикса дефанзивца Португалије поравнао на 1:1 у 73. минуту.
Одговор Португалаца био је бруталан. За само минут и по постигли су два гола преко Жоаоа Феликса у 78. и Рафаела Леаоа у 80. минуту. Учинило се тада да ће Европљани мирно привести меч крају, али је уследио нови спектакл.
Роналдо је отишао на клупу, а Звездин нападач Осман Букари ушао на другој страни у игру и после сјајног паса Абдула Рахмана Бабе у 89. смањио на 3:2.
Покушала је Гана у самом финишу и надокнади да стигне и до бода, али није имала успеха.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала