- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

ЕКСКЛУЗИВНО Рамбо за Спутњик из Дохе: Бразил размишља о поразима Аргентине и Немачке

© Sputnik / Александар МилачићДејан Рамбо Петковић
Дејан Рамбо Петковић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Ексклузивно
Дејан Рамбо Петковић, један од најславнијих играча из иностранства у историји бразилског фудбала, рекао је за Спутњик из Дохе да репрезентација Бразила има у виду поразе које су доживелe Аргентинa и Немачкa. Због тога петоструки првак света неће потценити Србију у премијерној утакмици на Мундијалу у Катару која се игра од 20.00 на стадиону Луисал.
Славни Мајданпечанин, легенда нишког Радничког, Црвене звезде и свих највећих клубова Бразила, стигао је у Доху дан уочи утакмице репрезентација две земље које имају посебно и готово једнако место у срцу.
После дружења са колегама попут Кафуа, Икера Касиљаса, обиласка града и организовања анкете у којој су две трећине његових пратилаца гласали за победу јужноамеричке селекције, Петковић је потврдио сазнања Спутњик спорта о дилеми селектора Титеа.
Бразил, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Спутњик сазнаје – Тите има дилему пред окршај са Пиксијем
„Бразилци нас нису потценили уопште, мислим да се спремају, макар ми тако делује. Не знамо који ће састав Тите да изведе на терен, овде се чак прича и о могућности да играју офанзивно са Каземиром, Пакетом, Нејмаром, Винисијусом, Рафињом и Ришарлисоном, а постоји могућност и да игра Фред, што значи једног нападача мање. Не знам како ће Србија да изгледа, али у сваком случају мислим да нас Бразил није потценио и да ће у утакмицу да уђе озбиљно“, рекао је Петковић.
Током претходног дана у Дохи је једна од тема које су се наметале из другог плана су недостаци бразилске селекције, са апострофом на играче са дефанзивним задацима у својој последњој трећини.
„Што се тиче мана... Сви имају мане, врлине су у томе да су јаки инвидидуалци и Бразил је један од фаворита за освоји куп“.
Прво коло Мундијала је донело неколико драматичних изненађења и победе номиналних аутсајдера што је продрмало односе снага и постало упозорење за фаворите.
„Видели смо две утакмице где је Аргентина, као један од фаворита изгубила, где је Немачка изгубила... Можда су потценили противника и зато изгубили мечеве. Бразил има то у виду. Али, у сваком случају, очекујем добру игру Србије, мислим да чак имамо шансе да остваримо добар резултат против Бразила, чак можда и победу“.
Упозорење на потенцијални колапс по узору на екипе сличног квалитета неће бити само по себи довољно за сценарио коме се нада сваки навијач Србије, а самим тим и Петковић – наш саговорник упућује на рецепт за такав исход.
„Када Бразил осети притисак, када се игра висок пресинг над њима имају потешкоће у игри. Ако их пустиш да много држе лопту у ногама, онда њихова индивидуалност долази до изражаја“.
Да ли ће тај принцип искористити селектор Србије Драган Стојковић, носилац још једног славног надимка, још једна легендарна десетка нишког Радничког и Црвене звезде, сазнаћемо у вечерас нешто пре почетка претпоследњег сата у дану, али су у једном Пикси и Рамбо већ сагласни – успех на турниру значи од три, а не од једне утакмице.
„Бразил и Србија су апсолутни фаворити за пролаз у осмину финала. Надам се да ће тако и бити“, закључио је Рамбо у јављању за Спутњик из Дохе, уз жеље репрезентацији Србије за победе и против осталих ривала у групи, Камеруна и Швајцарске.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био славни Дејан Рамбо Петковић.
Бразил, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Спутњик сазнаје – Тите има дилему пред окршај са Пиксијем
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Пиксијева „варка“ и маркери као параван за радознале /фото, видео/
Петар Божовић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
ЕКСКЛУЗИВНО Петар Божовић за Спутњик прогнозира резултат утакмице Србија – Бразил /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала