- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Рововска борба Уруса и Корејаца – за „нулу“!

© AP Photo / Frank AugsteinУругвај - Јужна Кореја
Уругвај - Јужна Кореја - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Уругваја и Јужне Кореје поделили су бодове (0:0) на старту Мундијала у окршају групе Х. Велика борба и занимљив фудбал виђен је на овом мечу, а фалили су само голови па да меч добије солидну оцену.
Обе екипе нападале су стихијски и у налетима. Прву велику шансу на мечу имали су Корејци преко Хванга који је у 34. минуту пребацио гол из изгледне позиције.
Уругвај је могао до вођства у финишу првог полувремена када је капитен Дијего Годин у 43. минуту погодио стативу после центаршута из корнера.
У наставку је Јужна Кореја била боља негде до средине другог дела, али без озбиљнијег ударца на гол Уругваја који се истакао својом искусном одбраном у саставу Хименез-Годин-Касерес.
Јужноамериканци су се подигли у финишу, Дарвин Нуњез опасно шутирао у 83. минуту тик поред гола, док је најбољу шансу за Уриугвај имао Валверде који је у 89. минуту погодио стативу.
Могла је и Јужна Кореја на другој страни да шокира Уругвајце у 90. минуту, Сон се изненада нашао у изгледној позицији, али је шутирао поред гола.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала