- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хтели да га ухапсе и баце на робију, сад ће му подићи споменик у домовини

© AP Photo / Natacha PisarenkoЕнер Валенсија, Холандија - Еквадор
Енер Валенсија, Холандија - Еквадор - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Селекције Холандије и Еквадора поделиле су бодове (1:1) у мечу другог кола групне фазе на Светском првенству у Катару. Јунак дана је нападач јужноамеричке селекције Енер Валенсија који је у 49. минуту донео бод свом тиму и постигао трећи гол на шампионату.
Валенсија је тако рано истакао кандидатуру за најбољег стрелца целог Мундијала, а како игра и у позним фудбалским годинама кандидује се да му земљаци подигну споменик, ако одведе Еквадор до другог круга.
Подсетимо, Валенсија је у утакмици квалификација за Светско првенство против Чилеа пре шест година умало био ухапшен на терену и отеран на робију јер није плаћао алиментацију, а што је могао да буде преседан незабележен у свету фудбала.
Ипак, потом се нагодио са властима чији љубимац ових дана постаје полако, али сигурно.
Његов погодак из 49. минута из одбитка после ударца Еступињана донео је Еквадорцима четврти бод на Мундијалу, а како су играли у већем делу меча против лоших Холанђана имаће за чим да жале.
Јер, осим водећег поготка Кодија Гакпоа, после стварно прелепог ударца из шестог минута, Европљани готово да ништа нису урадили на овом мечу.
Голман Нопер је био на мукама у 32. када је скинуо зицер Валенсији, док га је срећа погледала у надокнади када је Еквадроцима оправдано поништен погодак за изједначење Еступињана.
Имао је голман Холандије доста среће и у 58. када је Гонзало Плата погодио пречку, али су мреже остале мирне у последњих пола часа игре.
После два одиграна кола Холандија и Еквадор имају по четири бода, док Сенегал има три. Афричкој селекцији победа у последњем колу над Еквадором гарантује другу фазу, док је јужноамериканцима довољан и бод.
Холандија у последњем колу има најлакши посао, дуел са домаћином Катаром.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала