- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Митровић одбрусио после пораза: Шта мислиш, шта сад? Идемо на победу

© AP Photo / Andre PennerСрбија – Бразил
Србија – Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Након болног пораза Србије од Бразила на Светском првенству у Катару, Александар Митровић, најбољи стрелац српског тима није крио да је разочаран, а открио је и да је здрав, али да се физички не осећа најбоље. Српски нападач међутим верује да ће се екипа опоравити кроз четири дана када их очекује сусрет са Камеруном.
Дошао је у Катар да би био страх и трепет за противника, али Александар Митровић и сам признаје да српски тим није играо онако како зна и да је екипа физички пала о чему је говорио и Драган Стојковић Пикси, селектор.
„Сигурно смо разочарани. Идемо даље, и даље све зависи од нас, има још две утакмице и морамо да се опоравимо за те две утакмице. Још је рано за неке анализе, али мислим да нам је недостајало те неке агресивности и да смо физички пали пред крај првог и на почетку другог полувремена. Губили смо неке лопте које не би смели да губимо. Гол је висио у ваздуху, имали смо неке полушансице, али нисмо били опасни као што знамо да будемо“, искрен је Митровић.
Најбољи стрелац у историји репрезентације у Катар је стигао свеже опорављен од повреде, постојала је бојазан да ли ће уопште моћи на терен. Срећом, Митровић је добро, али се пауза одразила на физичку спрему.
„Кад сам овде, значи да сам здрав. Да сам физички најбоље нисам, јер нисам дуго играо, али генерално сам здрав“, поручио је Митровић.
На питање „Шта сад?“ Митровић се мало и наљутио јер вера српског тима остаје иста и ништа није изгубљено с обзиром на то да Србију тек чекају сусрети са Камеруном и Швајцарском.
„Шта сад? Па, шта ти мислиш шта сад? Какво питање... Сигурно да нам игра победа и идемо на победу. Видећемо шта ће се десити, а зависимо и од других резултата. Шта сад... И они су изгубили, али и да нису сигурно би ишли на победу“, јасан је Митровић.
Митровић сматра да је четири дана сасвим довољно да се тим опорави за Камерун. Када је реч о Бразилцима српски нападач истакао је да је и сама њихова клупа била превише јака и да иако је пораз болан шанса и даље постоји.
„Сигурно ће бити много другачија утакмица против Камеруна. Кад кажем да смо пали физички, мислим да смо видели и какву клупу има Бразил. Они само мењају и темо иде јаче и јаче. Имају много играча на клупи и онда се не осећа разлика у овима што играју и овима што улазе са клупе. Играли смо против једне од најбољих екипа на свету. Сигурно је да болан пораз, али сигурно да је боље да изгубимо сад и да победимо наредне две“, закључио је Митровић.
Гост емисије „Миљанов корнер“ био је фудбалски репрезентативац Србије Филип Ђуричић.
Александар Митровић и Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 5. дан – Не баш успешан посао Орлова, утисак квари и победа Швајцараца
 Концерт  Рибље чорбе на стадиону Ташмајдан - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Катар 2022
„Поруку вам Бора шаље, идемо 100 посто даље!“ – Чорба за Спутњик о поразу Србије од Бразила
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Катар 2022
Пикси: Шокирао ме је физички пад екипе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала