- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Србија „на мети“ због заставе у свлачионици – ФС тзв. Косова тражи казну од Фифе

© AP Photo / Natacha PisarenkoСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Док траје Светско првенство у Катару јавио се, потпуно неочекивано, фудбалски савез тзв. Косова и тужио Србију Фифи! Све због фотографије на којој се у нашој свлачионици види застава Србије са границама Косова и Метохије и поруком „Нема предаје“.
У питању је фотографија која показује заставу која се у свлачионици Орлова нашла у току вечери у којој су играли против Бразила, тачније у четвртак увече.
Фотографија на којој се налази поменута порука уз заставу Србије, појавила се на друштвеним мрежама, због чега је ФС „Косова“ решило да реагује.
„Оваквим актима шовинизма није место на спортској приредби, а још мање у објектима у којима се одржава највећи догађај светског фудбала“, навео је ФС тзв. Косова, из ког су истакли да ФИФА мора да предузме мере санкционисања против Србије.
„Фудбал, као најпопуларнији спорт на свету, преноси вредности јединства и суштину поделе, док се овај агресивни чин не поклапа са таквим вредностима, па мора бити кажњен“, поручили су из ФС „Косова“.
На све ово је реаговао и Хајруља Чеку, министар омладине и спорта у влади самопрокламоване државе, који је затражио од ФИФА да начини конкретне потезе, пошто је ФС „Косова“, како је рекао, пуноправни члан ФИФА и УЕФА.
Није прецизирао на какве конкретне потезе мисли. Мада, можемо само да претпоставимо.
Бочни удари када им време није...
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Степијева контра: Пикси је погрешио – били смо „врећа за ударање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала