- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Меси се пробудио у 64. минуту и срушио мексички зид – Енцо печатирао победу Аргентине!

© AP Photo / Pavel GolovkinЛионел Меси
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Аргентине су савладали Мексико у другом колу Светског првенства са 2:0, гол који је практично донео победу постигао је Лионел Меси, а потврдио је Енцо Фернандес спектакуларним поготком и тиме је спречено рано испадање Гаучоса са такмичења.
Меси је гол постигао у 64. минуту, а до тог тренутка деловало је да Аргентина срља у нови неуспех после стартног пораза од Саудијске Арабије.
Ипак, магични Аргентинац је једним ударцем сачувао живот, а Енцо Фернандес је у 87. минуту потврдио победу свом тиму који ће у последњем колу против Пољске морати да потврди пролаз у даљи ток Мундијала.
Standings provided by Sofascore
Утакмица је отворена чаркама, Мексиканци су имали јасан задатак да агресивном игром спрече развијање игре ривала и у томе су успевали.
Аргентина се повукла под притиском, Мексико је имао прву шансу у десетом минуту, али је посустао у наставку и препустио Аргентини потпуну контролу ритма.
Напада, међутим, није било, Мексико је наставио са оштром игром и у 34. минуту је Меси имао прву велику прилику, али је преамбициозно покушао директно да угрози Очоу шутем из скраћеног корнера.
Велику прилику имао је Мексико у 45. минуту, Вега је извео одличан слободан ударац, али је још бољи био голман Мартинес, ухвативши живу лопту.
У петом минуту наставка Меси је добио прилику за гол из слободног ударца, лоше је шутирао и деловало је да је потпуно ван ритма и да Аргентина срља ка неуспеху.
Али, не би Меси био један од најбољих фудбалера свих времена да није из рукава извукао магичан потез и у 64. минуту је савладао Олоу, бриљантним ударцем из даљине.
Није деловало да ће више бити голова, Мексико није имао идеју како да нападне, Аргентина се бранила, али је из тога добила нови погодак чиме је потврдила победу.
Спектакуларну индивидуалну акцију крунисао је поготком Енцо Фернандес у 87. минуту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала