- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Носио кукасти крст: Полиција објавила детаље о нападачу на школе у Бразилу

© AFP 2023 / KADIJA FERNANDESБразилска полиција испред школе након пуцњаве
Бразилска полиција испред школе након пуцњаве - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Бивши ученик наоружан полуаутоматским пиштољем и револвером, који је убио три особе и ранио 13 у две школе у Бразилу, имао је кукасти крст закачен за прслук и планирао је напад две године, саопштила је полиција.
Пуцњава се догодила у петак у државној школи коју похађају основци и средњошколци и приватној школи, која се налази у истој улици у малом граду Аракруз у држави Еспирито Санто на југоистоку Бразила.
У нападу су убијена два наставника и један ученик.
Отприлике четири сата касније, полиција је ухапсила нападача, идентификованог као 16-годишњег тинејџера који је похађао државну школу, рекао је гувернер Еспирито Санта Ренато Казагранде.
Име нападача није обелодањено. Власти су навеле да је користио аутомобил своје породице да би ишао од једне до друге школе, а регистарску таблицу је сакрио тканином.
На снимцима сигурносних камера видело се да је носио панцир, а ушао је у зборницу у државној школи након што је обио браву, пренео је АП.
Казагранде је рекао да је полуаутоматско оружје припадало војној полицији, док је револвер лично оружје регистровано на име његовог оца, војног полицајца.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала