- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Данска кажњена за промашаје – Мбапе одвео Француску у осмину финала!

© AP Photo / Christophe EnaФранцуска и Данска
Француска и Данска - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Француске обезбедили су пласман у осмину финала Мундијала у Катару већ после другог кола пошто су уписали и другу победу савладавши Данску са 2:1, иако су ривали чак имали прилике за преокрет.
Француска је имала иницијативу током првог полувремена, није успела да постигне гол због сјајне одбране Данске, али је до тога стигла у 61. минуту преко Килијана Мбапеа.
Радост је трајала свега седам минута, изједначио је Андреас Кристенсен у 68. минуту после чега је било неколико великих шанси за преокрет скандинавске селекције, али је као резултат свега стигла казна у виду другог гола за Мбапеа у 86. минуту.
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 7. дан: Аргентина је преживела, а Француска већ отишла у нокаут фазу!
Жестоку офанзиву су најавили Французи поставом са чак четири нападача, а прве прилике су се догодиле у 10. и 13. минуту када су покушавали Жиру и Варан.
Данци су морали жестоко да се бране, низали су жуте картоне, Шмајхел сјајне одбране, али су и ривали били непрецизни, попут Мбапеа у 30. минуту.
Шест минута касније Данска је забележила прву прилику преко Корнелијуса, уследили су нови атаци Француске, али се на одмор отишло без голова.
Мрежу Данске је у 61. минуту откључао Мбапе, сјајном реакцијом је матирао Шмајхела и крунисао одличну игру Француске.
Опустили су се Французи после гола, а њихова радост је трајала свега седам минута јер је у 68. резултат поравнао Кристенсен.
Свега пет минута касније Линстрем је имао шансу за преокрет, уследила је бриљантна реакција Мелеа у одбрани после покушаја Чуаменија, Рабио је покушао маказицама, а потом је велику прилику за Данску пропустио Брајтвајт.
После низа шанси стигла је и казна, у 86. минуту је Мбапе постигао свој други гол и донео нову предност Француској, а заправо и победу.
После два кола такмичења Француска је већ обезбедила пролаз у наредну фазу такмичења.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала