- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Костариканци се бранили, па шокирали Јапанце из јединог шута у оквир гола!

© AP Photo / Francisco SecoКостарика Фулер
Костарика Фулер - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Костарике шокирали су Јапан у другом колу Групе Е на Мундијалу у Катару. У мечу који је више подсећао на „успаванку“ него на фудбалску утакмицу, у којем се Костарика бранила и имала само један шут у оквир гола, Фулер је успео резантним ударцем левом ногом у 81. минуту да нокаутира „самураје“ и да остави свој тим у трци за осмином финала.
Озбиљно су се закомликовале ствари у Групи Е, где се вечерас од 20 часова у великом дербију састају Шпанија и Немачка.
Шпанија, Јапан и Костарика имају по три бода, док су Немци без бодова.
Убили су фудбал у првих 45 минута Јапан и Костарика. Вероватно најнесадржаније полувреме у досадашњем току Мундијала у Катару, где су мреже мировале, што и не чуди када се узме у обзир да ниједна селекција није упутила ударац у оквир гола.
На полувремену је Јапан мењао, уследила је двострука измена. На терен су ушли херој победе над Немачком (2:1), бивши фудбалер Партизана Такума Асано који је заменио Уеду, а прилику је добио и Ито уместо Јута Нагатома.
Ипак, ни бројне измене нису утицале на оно најважније – да се промени резултат на семафору. Јапан, који је био фаворит, што и не чуди јер је Костарика на премијери демолирана од Шпаније (7:0), није успео да реализује далеко већи број прилика у другом полувремену.
Покушавали су Сома, Ендо, Асано, али је Кејлор Навас излазио као победник из тих дуела. У јеку јапанских напада, охрабрени бројним одбрана своје прве звезде Кејлора Наваса, Костариканци су се дали у једну од ретких контри која је резултирала поготком.
„Севнула“ је левица Кејшера Фулера а лопта је завршила у даљем углу гола који је бранио Гонда. Какав шок за Јапанце и каква ерупција одушевљења за, по многима, отписана Костариканце.
Након освајања три бода, где су срушили фаворизоване „самураје“, Костарика има право да сада да у последњем колу против Немачке може да избори пласман међу 16 најбољих селекција света.
Гост у емисји Миљанов корнер пред одлазак на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
 Концерт  Рибље чорбе на стадиону Ташмајдан - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Нема предаје! Бора Чорба о скандалозном нападу на Орлове
Меси разочаран развојем ситуације на терену у мечу осмине финала против Француске - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Историја је почела против Србије – и наставља се!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала