- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Историја је почела против Србије – и наставља се!

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаМеси разочаран развојем ситуације на терену у мечу осмине финала против Француске
Меси разочаран развојем ситуације на терену у мечу осмине финала против Француске - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Лео Меси је још једном исписао историју фудбала златним словима. Наиме, аргентински чаробњак је против Србије на Мундијалу у Немачкој 2006. године постао најмлађи стрелац и асистент на светским првенствима, да би поготком и завршним пасом против Мексика (2:0) постао и најстарији фудбалер којем је то пошло за ногом у једном мечу.
Историја је почела да се пише против Србије и то у демолирању Орлова у групној фази, када је фудбалски свет тек почео да упознаје Месијеву магију у репрезентативном дресу.
Србија и Црна Гора дословце су страдали резултатом 6:0, а Меси је са 19 година постао најмлађи фудбалер који је на једном мечу Мундијала у статистичке колоне уписао и гол и асистенцију.
Чак 16 година касније Меси и даље жари и пали. Штавише, он је фудбалер око којег се врти игра Аргентине у потпуности.
Уживо Мундијал, 8. дан – Велика нула Јапана и Костарике, Немци и Шпанци за крај
Мучили су се изабраници Месијевог имењака Лионела Скалонија са ратоборним Мексиканцима с којима су били егал прво полувреме, да би у наставку управо ас Пари Сен Жермена донео превагу.
Прво је у 64. минуту на додавање Анхела ди Марије матирао сјајног Очоу, да би у 87. минуту упослио Енца Фернандеса који је евроголом "оверио" победу Аргентине и наставак сна званог "Златна богиња".
Меси је тако стигао до гола и асистенције у једном мечу са 35 година и 155 дана, чиме је постао најмлађ и најстарији стрелац и „пакер“ у историји Мундијала.
Имајући у виду у каквој је форми ове сезоне Меси у дресу Пари Сен Жермена и Аргентине, нико не би смео да се зачуди уколико десетка Аргентине додатно "подебља" поменути рекорд.
Подсетимо, „гаучоси“ у трећем колу Светског првенства играју против Пољске 30. новембра.
Натпис Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Како их није срамота?! Дачић жестоко осудио ФИФА због акције лажног Косова
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Катар 2022
Србију не ремете покушаји саботаже од стране тзв. Косова: „Нема ни одлуке, ни саопштења из ФИФА“
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Осмеси и разиграни Костић радују Пиксија – да ли Митровић добија друштво за Камерун?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала