- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија

Пиксијева конференција – Мундијал сада почиње за Србију, Костић спреман, да укротимо Лавове!

Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије у понедељак од 11 часова игра против Камеруна други меч на Светском првенству, а селектор Драган Стојковић Пикси истакао је да Мундијал за Орлове креће после меча са Бразилом. Те да је ситуација са повредама сада боља и да је Филип Костић спреман.
Подсећања ради, Србија је у првом мечу на турниру играла против Бразила и поражена је резултатом 2:0, а оба гола за Селесао дао је Ришарлисон.
Селектор Драган Стојковић истакао је да ће бити промена у односу на меч са Бразлом, те да је Филип Костић у конкуренцији за утакмицу.
„И раније смо знали да ће прва утакмица са Бразилом бити јако тешко, посебно што смо имали проблеме са поврдама кључних играча. Ово је Мундијал за Србију је практично почео после утакмице са Бразилом. Знамо да ће се Камерун и Швајцарска заједно са нама борити за место за пролазак даље. Ситуација је доста боља по питању повреда играча.Припремићемо се најбоље што можемо, веома је важна утакмица. И они су кренули са поразом“, рекао је Пикси.
Ток целокупне конференције могли сте да пратите уживо уз Спутњик.
Натпис Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Како их није срамота?! Дачић жестоко осудио ФИФА због акције лажног Косова
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
16:54 27.11.2022
Крај конференције за медије.
16:46 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Нема ту покушаја да их подигнем. Једна утакмица не може да поремети ништа. Нормалне су то ствари. Није срамота изгубити од Бразила. Треба остати позитиван и ми јесмо позитивни. Идемо унапред. Добро је да је Бразил прошао.
16:45 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Костић је далеко боље, последња два дана, на тренинзима, деловао је позитивно на мене. Нећу рећи да ће играти, али јесте у конкуренцији. А није био против Бразила. Видело се да ће бити ОК. То ме радује.
16:43 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Није коме је речено него коме суђено је рекао сам знајући ову ситуацију, не да бих забављао јавност. Да ће играти ко је спреман. Надам се да сте схватили да се на то односило. Није пријатно када неко не игра месец дана. Из ове коже се не може. Изаћи ћемо са најјачим тимом, ту нема дилеме. Већ је одлучено. То је мој стил рада. То нисам имао пред Бразил. Страховита конфузија. Једног дана ћу да објашњавам моје стање. Искуство више.
16:40 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Знам да су две афричке екипе победиле, надам се да ова трећа неће победити, а то је Камерун. Јако поштујем афрички фудбал, Камерун је одувек био добар репрезент, буквално има легенде фудбала који се игра на овој планети и треба да будете поносни. Камерун има неколико врхунских играча, који може у контранападу много проблема да направи. Морамо да будемо опрезни. Надам се да ћемо успети да укротимо Лавове, али није пријатно срести се са њима.
16:35 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Што се тиче односа, они су од почетка до данас на месту потпуно. Имао сам дилема пред Бразил с обзиром на то колико су важни играчи били поређени. Али када знам да их нема. А јавност то не зна. И не могу јавно да кажем. Била је дилема како изаћи и пружити отпор Бразилу. Односи су на месту и овај пораз неће да нас поремети. Не може тај пораз да поништи оно што смо урадили у претходне две године. Није срамота изгубити.
16:33 27.11.2022
Вања Милинковић-Савић:
Похвале могу да утиче на мене, да ми порасте самопоуздање. Та утакмица је иза, а та моја добра утакмица нам није донела бодове. Спремамо се за Камерун и то нам је циљ.
16:32 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Имају добру одбрану Бразилци, нисам читао у последња три четири дана не пратим штампу. Мислим да је то најбоље. Читајући можете да вас поремети. Треба да дође до критика, то није проблем, али може неко да каже неку глупост што може да утиче на тим. Лако је Силви да игра, врхунски је играч, а лако му је да игра са рековалесцентом. Да је Митровић био на 100 посто не верујем да би имао такву констатацију. Ми смо погодили тим Бразила, могу да вам покажем папир од 15. новембра, који сам потписао.
16:30 27.11.2022
Вања Милинковић-Савић:
На мени је да се припремим, имао сам видео анлизу, упознат са тимом. Да ли ћу имати више посла у односу на Бразил то не знам, надам се да нећу.
16:29 27.11.2022
Вања Милинковић-Савић:
Велика је будућност пред Онаном, одлично се снашао када је морао да замени одличног голмана какав је Хандановић. Изборио се са тим притиском и мислим о њему све најбоље као голману.
16:27 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Као и Камерун ми смо почели са поразом и наравно да су исте аспирације да дођемо до победе и веома важна три бода. Бићемо офанзивни. Да би се постигао гол мораш мало и да нападаш. Као тим морамо деловати и офанзивно и дефанзивно, да будемо компактни и да знамо шта радимо на терену. Стање играча ме више радује него пре неколико дана. Да ли ће Митровић и Влаховић стартовати то ћете видети сутра. Да знам састав, знам. Ту немам дилему. И то је велика разлика у односу на меч са Бразилом када нисам знао. Информације су долазиле и овако и онако, препуштен сам био до последњег момента. Сада знамо тим. Ићи ћемо на победу.
16:25 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Радује ме интезитет рада у последња два дана и то је показатељ да се враћамо сада када је најпотребније. Што се физичке спреме тиче, од доласка у Катар имали смо 7-8 играча који нису били у тренажном процесу. Нисам то могао јавно да говорим јер би онда цео свет знао о чему се ради. Било је то за мен врло забрињавајуће. Сада знате зашто нисте видели осмех на мом лицу. Али, осмех се полако враћа. Боље је него што је било.
16:23 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Против Бразила смо се превише трошили ни за шта. Претрчали смо више од Бразила, а испало је да тих пола сата у другом полувремену не постојимо. Имали смо много промашених пасова и изгубљених лопти. Нисмо били комплетна екипа на терену. Да сам изашао са најбољим тимом била би потпуно другачија слика.
16:21 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
Ситуација са повредама је далеко боља, али није одлична. Биће промена у саставу. Костић ће бити у конкуренцији за тим. Радује ме интезитет који је радио показује да је спреман да одигра утакмицу. У кондицији је, могу да рачунам на њега.
16:19 27.11.2022
Драган Стојковић Пикси:
И раније смо знали да ће прва утакмица са Бразилом бити јако тешко, посебно што смо имали проблеме са поврдама кључних играча. Ово је Мундијал за Србију је практично почео после утакмице са Бразилом. Знамо да ће се Камерун и Швајцарска заједно са нама борити за место за пролазак даље. Ситуација је доста боља по питању повреда играча.Припремићемо се најбоље што можемо, веома је важна утакмица. И они су кренули са поразом.
16:18 27.11.2022
О застави
Без коментара из редова Орлова о тужби Савеза тзв. Косова.
16:14 27.11.2022
Очекује се почетак
Ускоро се очекује најављени почетак конференције за медије пред меч Србија - Камерун.
15:24 27.11.2022
Добро дошли
Поштовани читаоци Спутњика, добар дан и добро дошли на текстуални пренос конференције за медије Орлова пред меч са Камеруном.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала