- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Москва и Анкара несугласице о Сирији решавају дијалогом

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаПоглед на Дамаск
Поглед на Дамаск - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Несугласице Русије и Турске у вези са ситуацијом у Сирији постоје, али ниво односа двеју земаља омогућава да се оне решавају дијалогом, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ниво наших односа и политичка мудрост нам омогућавају да такве несугласице не решавамо конфронтацијом него напетим, прилично дугим преговорима, али ипак преговорима“, рекао је Песков за руски „Први канал“.
Турски министар одбране Хулуси Акар је 21. новембра саопштио да су оружане снаге те земље за два дана операције „Мач-канџa“ у Сирији и Ираку ликвидирале 184 терориста. У акцији је учествовало више од 50 авиона и 20 дронова. Артиљерија је пружила подршку авијацији.
Турско Министарство одбране је саопштило да је операција успешно изведена на северу Ирака у областима Кандил, Асос, Хакурк, као и у областима Арап-Пинара, Тел-Рифат, Џизре и Дерик на северу Сирије.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је изјавила да Москва одржава блиске контакте с турском страном у вези са сиријским питањем, да разуме да је Турска забринута за своју националну безбедност, али да би спровођење копнене операције у Сирији само повећало напетост у региону.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала