- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Златне измене обележиле дерби – Немци славе реми, Шпанци испустили победу!

© AP Photo / Ebrahim NorooziНемачка и Шпанија
Немачка и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Немачке и Шпаније одиграли су нерешено (1:1) у другом колу Мундијала, а тај резултат је готово као победа за Немце који су се суочавали са раним испадањем са Светског првенства.
Немачкој је био неопходан повољан исход после шокантног пораза од Јапана на старту такмичења и омогућио јој је резервни играч Никлас Филкриг голом у 83. минуту, пошто је претходно, такође резерва, Алваро Мората донео предност Шпанији у 62.
Standings provided by Sofascore
Уводно одмеравање снага је открило намере селектора, Немачка се повукла и чекала контранападе, Шпанији је препустила теренску иницијативу, али је формирала јак блок који је било тешко пробити.
Решење за Шпанију су били ударци из далека, већ у седмом минуту је Нојер био на мукама после шута Олма и одбио је лопту у пречку, али је на висини задатка био и његов колега Симон после шута Гнабрија, који је био у офсајду.
Фудбалер Бајерна је имао шансу и у 25. минуту, лоше је шутирао, реванширао му се Торес два минута касније, али и у 33. минуту, док га је свеприсутни Мусијала блокирао у 35. минуту.
Казна за лоше реакције Шпанаца стигла је у 39. када је Ридигер постигао гол, али је он поништен због офсајд позиције и на одмор се отишло са нерешеним резултатом, без голова.
По једна прилика на старту другог полувремена је најавила садржајнију утакмицу, а кључан тренутак за Шпанију догодио се у 54. минуту када је индиспонираног Тореса заменио Мората.
Искусном нападачу је требало свега осам минута да се упише у стрелце, сјајна је била акција по левом боку, а Моратина реакција била је неухватљива чак и за Нојера.
У наредних десетак минута виђено је неколико одличних шанси за обе екипе, није било довољно прецизности у ногама нападача па је резултат остао непромењен, али само до 83. минута.
Попут свог колеге Луиса Енрикеа, селектор Немачке Ханси Флик је пронашао златну измену јер је Филкриг у 83. минуту постигао сјајан погодак и донео поравнање резултата на 1:1.
Имали су Немци неколико шанси до краја утакмице која је била продужена за шест минута, али не и довољно знања за комплетан преокрет.
Меч сте могли да пратите уз Спутњик.
Немачка и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 8. дан – Два изненађења, голеада Хрвата и реми у дербију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала