Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Рама: Уверен сам да Косово неће још дуго чекати на коначно признање

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама је на заједничкој седници парламената Албаније и Косова поручио да ће доћи до коначног признања Косова и да оно на то неће дуго чекати. Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је на већу сарадњу између Тиране и Приштине.
У говору пред посланицима непризнате државе Косово и Албаније у Тирани, албански премијер је рекао да верује да ће Косово бити признато у свакој инстанци на свету.
„Верујем да ће до коначног признања доћи пре него касније и да Косово неће чекати онолико дуго колико је прогласило своју независност да коначно буде међународно признато и да буде присутно у свакој инстанци целокупне опште организације света у којој ми уживо“, рекао је Рама, преноси Репортери.
Премијер Албаније се дотакао у свом говору и ОВК и ДСК, као и Ибрахима Ругову, навевши да се без њих не „може разумети данашњи дан“, али је истакао и да је „Хашим Тачи привремено одвојен од нас“.
У тренутку када је Рама почео да говори, посланици Демократске партије напустили су скупштинску салу у којој се одржавао заједничка седница скупштине привремених приштинских институција и парламента Албаније поводом 110. годишњице независности Албаније.

Курти у парламенту: Требало би чешће да будемо заједно

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је данас на заједничкој седници скупштине привремених приштинских институција и парламента Албаније у Тирани на већу сарадњу између Тиране и Приштине.
Курти је рекао да Приштина и Тирана не треба да се састају само на празнике, већ да чешће раде заједно и прихватају међусобне критике, пренео је Репортери.
„Наш простор, култура и привреда нису феуди који некоме припадају. Требало би да будемо чешће заједно, не само на прославама. Морамо да делимо идеје једни са другима и да прихватамо критике једни других, да радимо једни са другима“, поручио је Курти.
Курти је навео да су се њихови преци борили за дом свих Албанаца, отворен за пријатеље који доприносе миру.
Он је казао се у Приштини радују сваком успеху Албаније.
Према његовим речима, Албанија је направила велике кораке напред.
„Сигуран сам да сте подједнако срећни због наших успеха“, нагласио је он.
Парламент Албаније у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
РЕГИОН
У Тирани заједничка седница скупштина Албаније и тзв. Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала