Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Црни пантер узнемирио север Србије: Одржан Штаб за ванредне ситуације у Врбасу, виђен и у Србобрану

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Colin M.L. Burnett / Црни пантер
Црни пантер - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Општински Штаб за ванредне ситуације Врбаса одржао је седницу после информација да је црни пантер виђен на територији те општине. На друштвеним мрежама појавили су се нови снимци на којима се наводно види та животиња, а поједини медији тврде да је уочен и у Србобрану.
Састанку Штаба за ванредне ситуације, поводом информација о појави црног пантера у том граду, присуствовали су представници свих надлежних служби, Удружења ловаца и припадници Полицијске станице Врбас.
„Општина Врбас ће додатно појачати координацију са суседним локалним самоуправама, односно окружним и покрајинским инстанцама како би реакција била што делотворнија и ажурнија“, рекао је после састанка Штаба Предраг Ројевић, председник општине Врбас.
Он је објаснио да у Удружењу ловаца сматрају како је мало вероватно да је црни пантер стигао у атар општине Врбас, али и поред тога, информација о томе се „проверава веома пажљиво и одговорно“.
„Будући да је информација изазвала узнемирење једног дела јавности, ми смо укључили све референтне и релевантне службе и институције. Њихов став је да постоје многе нелогичности у снимку који је објављен на интернету и да постоји мала вероватноћа да је снимак аутентичан, али се провери информација приступило с великом пажњом и одговорношћу. Уколико ловачка организација и друге стручне службе буду процениле да за тим има потребе, биће организована потрага како би се отклониле све сумње“, рекао је Ројевић, преноси „Дневник“.
У међувремену, појавио се још један снимак на друштвеним мрежама за који се тврди како је на њему црни пантер у Врбасу.
На њему се види нешто што наликује на велику црну мачку, а као локација је потписан Шлајз у Врбасу.
Такође, поједини медији објавили су фотографије за које тврде да приказују црног пантера у Србобрану, који се налази на око 11 километара од Врбаса ваздушном линијом, али их дели ауто-пут Нови Сад-Суботица, па би звер морала да пређе ту прометну саобраћајницу како би стигла од Врбаса до Србобрана.
Подсетимо, очевици су прво пријавили да су видели црног пантера у околини Апатина, код места Сонта и код бање Јунаковић.
Мештани сумњају да се ради о црном пантеру који је наводно прошле године побегао у Мађарској, код града Кишкунхалаша на југу те земље, где су га, како тврде мађарски медији, снимиле и надзорне камере.
Црни пантер - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СРБИЈА
Потрага за црним пантером: Ловци претражују околину Фекетића, појавио се снимак из Врбаса /видео/
Црни пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
СРБИЈА
Мештани пријавили да су видели црног пантера код Фекетића: Појавио се нови снимак /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала