- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шта каже селектор који „нe зна“ Србију

© AFP 2023 / DANIEL BELOUMOU OLOMOРигоберт Сонг
Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Селектор фудбалске репрезентације Камеруна Ригоберт Сонг научио је изгледа много тога о репрезентацији Србије од жреба за Мундијал до дан пред дуел са Орловима, који је заказан за понедељак од 11 часова.
Када је обављен жреб који је његов Камерун спојио са Србијом, Сонг је рекао да не познаје ниједног фудбалера Србије. Сада је то много другачије па Сонг каже да Драган Стојковић има велики тим.
„Кога бих издвојио од српских играча? То је мало шкакљиво питање. Гледао сам утакмицу против Бразила и видео сам сјајан тим који много поштујемо. Знамо шта би требало да урадимо како бисмо пронашли слабе тачке ривала, како да их препознамо. Била је одлична утакмица са Бразилом, моји играчи мораће да се суоче са врло јаким противником, али учинићемо све да освојимо три бода“, рекао је Сонг на конференцији за медије.
Као и Србија и Камерун је Мундијал отворио поразом, па би дуел другог кола у случају неуспеха практично једну селекцију могао да кошта елиминације са Светског првенства у Катару.
„Мислим да смо успели да се мало средимо, свесни смо оног што нас чека. Пред нама је одлучујућа утакмица, добро смо припремљени. Знамо шта нас очекује и шта морамо да урадимо. Сви играчи знају шта треба да ураде на својим позицијама и једва чекамо да утакмица почне. Рекао бих да смо сви свесни ситуације у којој се налазимо и са чиме смо суочени. Добро смо почели и када је дошло до другог полувремена, нисмо могли да контролишемо игру. Изгубили смо игру, концентрацију, и уследила је казна. Сада имамо нову генерацију играча, њихов став је сјајан, међутим, још морамо да радимо на нашој игри. Ми смо тим, који је заиста борилачког духа. Не могу да кажем да би требало да много размишљамо о томе, видећемо како ће срвати одвијати. Против Србије морамо да пружимо 100 посто. Верујем у свој тим, верујем да моји играчи никада не треба да одустану и то желим да видим на терену“, истакао је Сонг и додао да ће за дуел са Србијом променити формацију и поставу.
Гост у емисији Миљанов корнер пред пут на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Центаршут за Дарка Ковачевића – само на Спутњику: „Пикси је вруће главе погодио у центар“
Самјуел Ето, председник ФС Камеруна (десно) и селектор Камеруна Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Катар 2022
ЕКСКЛУЗИВНО: Принс из Камеруна открива за Спутњик – да ли стварно не знају ко је Србија?
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Србија не сме без „осигурача“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала