- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Центаршут за Дарка Ковачевића – само на Спутњику: „Пикси је вруће главе погодио у центар“

© Фото : Фудбалски савез СрбијеДарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Током Светског фудбалског првенства у Катару специјални сарадник Спутњик спорта биће Дарко Ковачевић, легендарни српски фудбалер и учесник Мундијала у Француској 1998. године, кроз рубрику „Центаршут за Дарка Ковачевића“.
После сваке утакмице Орлова на Мундијалу, Спутњик ће кроз пет питања центрирати легендарном голгетеру, а онда ће уследити његова реализација.
Орлови су се неславно провели на премијери у Катару, осетили су снагу и моћ петоструких првака света, па су се нашли под притиском морања за мечеве са Камеруном (понедељак, 11 часова) и Швајцарском (2. децембар).
Бразил је архивиран – како сте видели тај меч и пораз Орлова, где је Србија подбацила?
„Мислим да је Пикси онако 'вруће главе' одрадио сјајну анализу. Буквално је погодио у центар да смо друго полувреме страховити физички пали. Сигурно да је касније на састанку са играчима, када им је држао говор 15-20 минута, тражио разлог због чега се то догодило. Играли смо добро први полувреме против кандидата за освајање Светског првенства који у својим редовима има најбоље играче на свету. Парирали смо прво полувреме, изашли чак и високо у првих 15-20 минута, а онда је у другом делу дошло до пада. Нисмо имали мирноћу у игри, ни пас игра није функционисала и нисмо успевали да дођемо до њиховог гола. Доста утакмица се 'ломи' у другом полувремену, када на сцену ступи физичка спремност и пад концентрације“.
Србија је на премијери у Катару била без оштрице. Александар Митровић био је одсечен, Душан Влаховић је ушао, али је био далеко од противничког гола и ван правог ритма... Очекујете ли да се то промени против Камеруна?
„Очекујем! Буквално то неко наше Светско првенство почиње од Камеруна, значи од понедељка. Под морањем смо да добијемо утакмицу, да наместимо опет ону нашу игру. Да не дозволимо да се било шта пита Камеру, већ да се апсолутно само ми питамо. Имамо квалитет, требамо да будемо уз момке, да покажу да су заслужено тамо. Да узмемо ствари у своје руке, ми смо ти који контролишемо утакмицу. Да се у сваком моменту види да гол противника виси у ваздуху“.
Ко би могао и требало да „повуче“ сад кад је најтеже?
„Сви момци треба да повуку. Мислим, само да буду здрави да Пикси има на избору Влаховића, Костића, Митровића. Видели смо и да се прича и пише о повреди Сергеја Милинковић-Савића. Такође, требало би и да и играчи са купе који добију прилику, да повуку. Ја сам за то да као тим повучемо заједнички и да издоминирамо против Камеруна у мечу у којем су три бода императив.
Осмеси и добра атмосфера на тренингу враћају веру, да ли и ти верујеш у освајање четири или свих шест бодова у двобојима са Камеруном и Швајцарском?
„Ја верујем да можемо. Чим је Пикси држао тај састанак после Бразила, сигурно да је тражио објашњење од екипе шта се догодило и је направљен план како ћемо даље. Просто је нормално да поразговара са играчима да се што пре заборави тај Бразил да се концентришемо на Камерун и Швајцарску. Пикси је такав он ће да каже у лице све што има. Нема ту ничег злонамерног, то је све за њихово добро“.
Која, односно чија „деветка“ је за сада највише показала на Мундијалу? Жиру два гола, Левандовски је после 442 минута на Мундијалима коначно постигао гол... Ту су и Мбапе, троструки стрелац Енер Валенсија...
„Мање више ми то све знамо у свакој репрезентацији ко како игра, у мало јачим европским клубовима, па се пренесу игре на репрезентацију. Да ли је то наш Митар или мали Влаховићу, Жиру, Мбапе, Левандовски. Мање више све је очекивано, нико да ме изненади, да искочи неко ново име. Није нико дошао до изражаја, него играчи које пратимо сваког викенда. Енер Валенсија нас је навикао да даје голове у Фенербахчеу, иако има 30+ година и са лакоћом то ради у турском првенству у дресу Фенербахчеа. Никако да искочи неко од ових да кажем 'но нејм' играча, већ само они од којих очекујемо да то чине. Полако, захуктаће се, има времена. Тек је почело“, поентирао је на последњи Спутњиков центаршут бивши голгетер Звезде, Јувентуса, Олимпијакоса, Реал Сосиједада Дарко Ковачевић.
Гост у емисији Миљанов корнер пред одлазак на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Натпис Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Како их није срамота?! Дачић жестоко осудио ФИФА због акције лажног Косова
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Степијева контра: Пикси је погрешио – били смо „врећа за ударање“
Срби и Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
„Српски теретњаци“ су осетили хук „брзих возова“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала