- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Савет ЕУ донео одлуку: Заобилажење санкција је кривично дело

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINСавет Европе
Савет Европе - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Савет Европске уније донео је одлуку да заобилажења санкција, које је увела ЕУ, уврсти у списак кривичних дела, саопштио је Савет Европске уније у Бриселу.

„Савет је једногласно донео одлуку да непоштовање санкција уврсти у списак кривичних дела у ЕУ, који је укључен у споразум о функционисању Европске уније“, наводи се у саопштењу.

"Од суштинског је значаја да се ове санкције у потпуности спроводе. Тренутно државе-чланице имају различите дефиниције о томе шта представља кршење рестриктивних мера и које казне треба да се примењују у случају кршења“, објаснили су у савету.
Европска унија је почетком октобра увела осми пакет санкција против Русије, који укључује законодавну основу за одређивање горње границе цена за транспорт руске нафте у треће земље морским путем. План је да се од 5. децембра 2022. године уведе ограничење цена нафте, а 5. фебруара 2023. године и за нафтне деривате. Тренутно се разматра ограничење цена гаса, али није донета коначна одлука.
Раније је руски председник Владимир Путин, коментаришући идеју о ограничењу цена руских енергената изјавио да Русија ништа неће испоручивати иностраним земљама, уколико то буде супротно њеним сопственим интересима.
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
РУСИЈА
Руски министар: Западне земље, санкцијама Русији, саме прекршиле правила тржишне економије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала